NAJBOLJI NFL STADION: Ovo su slike koje će se dopasti svakom Srbinu
Foto: Superbol Hrana

Groznica u celom svetu

NAJBOLJI NFL STADION: Ovo su slike koje će se dopasti svakom Srbinu

Ostali sportovi -

U Americi se noćas igra finale Super Bola, finalna utakmica profesionalne lige američkog fudbala i jedan od najpraćenijih sportskih događaja u svetu.

Očekuje se da će večerašnji spektakl u Hjustonu, u američkoj državi Teksas, pored 70.000 posetilaca na stadionu, pratiti više od 100 miliona gledalaca u SAD i oko milijardu širom planete.

Nju Ingland Patriotsi (Nenj England Patriots), predvođeni kvorterbekom Tomom Brejdijem i Atlanta Falkonsi (Atlanta Falcons), boriće se za trofej u 51. finalu američke Nacionalne fudbalske lige (NFL).

Super boul je poznat i po skupim reklamama, pa tako trideset sekundi reklamnog prostora košta čak pet miliona dolara. Procenjuje se da će tokom dana na reklame biti potrošeno 400 miliona dolara.

Super Bol je dan kada se posle Dana zahvalnosti konzumira najviše hrane. Amerikanci će, prema procenama, noćas pojesti milijardu i 330 miliona pilećih krilaca, 13 miliona kilograma čipsa, i popiti 51,7 miliona kartona piva.

Očekuje se da će se sutra 1,5 miliona Amerikanaca javiti da je bolesno i izostati sa posla.Spektakl počinje pola sata posle ponoći po centralno evropskom vremenu, a vi do tada uživajte u slikama NFL stadiona napravljenih od hrane, koje su preplavile internet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track