BIVŠI KAPITEN ŠAPČANA TVRDI: Biće Metaloplastika opet jaka
Foto: RK Metaloplastika

Povratak rukometnog giganta

BIVŠI KAPITEN ŠAPČANA TVRDI: Biće Metaloplastika opet jaka

Ostali sportovi -

Rukometni klub Metaloplastika i privrednici Šapca započeli su zajednički projekat "Metaloplastika i privrednici šabačkog okruga ponovo u Evropi".

Naime, nakon uspešno završene sezone 2015/16, kada je posle 28 godina napokon stigao trofej u Šabac, na čelo kluba došao je tim mladih ljudi, mahom privrednika i bivših igrača ovog kluba sa namerom da Metaloplastiku vrati na krov sveta.Brigu o svim selekcijama sa mesta direktora kluba preuzeo je Slaviša Stojinović, nekadašnji kapiten Metaloplastike i internacionalac.

- Pokušaćemo da unapredimo funkcionisanje kluba, po ugledu na već dokazane organizacije iz sveta biznisa i sporta. Posebnu pažnju posvetili smo mladim kategorijama, odnosno školi rukometa, po kojoj su Šapčani poznati. Da smo na dobrom putu dokazuje i nedavno osvojeni trofej Grada Zrenjanina na kojem su šabački dečaci izborili za dve medalje - objašnjava Stojinović za Kurir i napominje da u svojim redovima trenutno imaju tri juniorska i tri kadetska reprezentativca.

Prema njegovim rečima, za svoje planove i ideje dobili su i dobru podršku od lokalne samouprave, a sve veće interesovanje pokazuju i privrednici iz Mačvanskog okruga.

- Svi mi imamo isti cilj, a to je povratak rukometa u Šabac. Očekujemo da ćemo zajedničkim naporima i timskim radom, privrednika i sportista, kao što je to praksa svuda u svetu, uspeti da ponovo donesemo neki evropski trofej u Šabac - zaključio je Stojinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track