Kingsima prva titula u istoriji

NHL liga

Kingsima prva titula u istoriji

Ostali sportovi -
Los Anđeles Kingsi osvojili su titulu u NHL ligi pobedivši na svom terenu tim Nju Džersija sa 6:1, čime su dobili finalnu seriju sa četiri prema dva u pobedama

Los Anđeles Kingsi osvojili su titulu u NHL ligi pobedivši na svom terenu tim Nju Džersija sa 6:1, čime su dobili finalnu seriju sa četiri prema dva u pobedama.

Kingsi se u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu takmiče od sezone 1967-68, i ovo im je prva titula u istoriji.Đavoli iz Nju Džersija su, nakon što su gubili sa tri prema nula u finalnoj seriji, uspeli da ostvare dve pobede u nizu, ali su Kingsi u šestom meču pobedom na svom klizalištu ipak došli do titule.Pobednik nijednog trenutka nije dovođen u pitanje, pošto su Kingsi već u prvoj trećini meča poveli sa 3-0.Najbliži tituli, do ovog trijumfa, tim iz L.A. je bio 1993. godine, kada su u finalu dobili prvu utakmicu protiv Montreal Kenedijensa, ali su izgubili naredne četiri.

Interesantno je, da su u ovogodišnji plej of ušli sa osme pozicije na zapadu, i da su putu do finala uspeli da izbace tri prvoplasirana tima Vankuver, Sent Luis i Feniks.

http://www.youtube.com/watch?v=MzvgCodDD1U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track