Kolaković: Kubanci nas vratili u realnost

Svetska liga za odbojkaše

Kolaković: Kubanci nas vratili u realnost

Ostali sportovi -
Kubanci su ovom pobedom preuzeli prvo mesto na tabeli sa 11 bodova. Slede Srbija sa devet, Rusija osam i Japan sa svega dva boda

U drugom kolu drugog vikenda Svetske lige za odbojkaše jutros je u Santo Domingu reprezentacija Kube savladala Srbiju sa 3:0 (25:19, 25:19, 25:23).

Kubanci su ovom pobedom preuzeli prvo mesto na tabeli sa 11 bodova. Slede Srbija sa devet, Rusija osam i Japan sa svega dva boda.

Selektoror muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle jutrošnjeg ubedljivog poraza od Kube u Svetskoj ligi izjavio je da je mladi tim koji rtrenira porazom od Kube vraćen u realnost.

"Ova utakmica je pre svega korisna za nas, uostalom kao i sve ovde. Posle impresivne pobede protiv Rusije sada smo se vratili u realnost, pre svega zato jer nas je Kuba ozbiljnije shvatila, pritisla servisom, na taj način uzela 15 lakih poena, a mi samo jedan. Tu je i napravljena najveća razlika", istakao je Kolaković.

On je dodao da je ipak jednim delom zadovoljan, pošto je bilo dobrih perioda igre.

"Bilo je dobrih delova igre i to me naravno raduje. Insistirao sam da igramo kvalitetno poene i da ne gledamo koji je rezultat. Uostalom, kad Kuba igra na visokom nivou, onda nemate šanse", konstatovao je Kolaković.

Prema njegovim rečima poslednji duel sa Japancima biće takođe težak, iako su oni po rejtingu najslabija ekipa na turniru.

"Oni su pre svega veoma uporni, a mi nemamo iskustva sa takvim ekipama. Nadam se ca ćemo igrati kvalitetno i da će nam se vratiti Atanasijević, koji je zbog temperature propustio meč sa Kubancima", zaključio je Kolaković.

Kapiten Srbije Bojan Janić rekao je da je poraz od Kube na neki način i očekivan, jer je teško od mladog tima očekivati da dva dana u dahu odigra odlično.

"Pre svega, Kubanci su dobro odigrali, na sevisu, a nama je nedostajalo svežine. Idemo dalje, dignute glave i da pokušamo da pobedimo Japan", poručio je Janić.

Naredni meč najbolji srpski odbojkaši igraju već večeras od 21,30 h po našem vremenu protiv Japana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track