ĐERIĆ ODLAZI U HAVANU: Srbija i Kuba primer prijateljstva

U susret Evropskim igrama kompanijskog sporta

ĐERIĆ ODLAZI U HAVANU: Srbija i Kuba primer prijateljstva

Ostali sportovi -

Pripreme za Evropske igre kompanijskog sporta, koje će Srbija naredne godine organizovati na Kopaoniku, u punom su jeku.

S tim u vezi, ogranak borda svetskog kompanijskog sporta sa Velizarom Đerićem na čelu održao je sastanak u prestižnom beogradskom restoranu kraj Save i konstatovao da su se stvorili uslovi za promociju Kube u specijalnog učesnika na prestižnim Evropskim igrama kompanijskog sporta 2018. godine.

Velizar Đerić (na slici sa Predragom Arsićem, Milankom Matom Drobnjakom, Draganom Nikolićem i Veselinom Sjekloćom) sutra ćeotputovati u jednodeljnu posetu Kubi kako bi i zvanično, u svojstvu predsednika Asocijacije sporta za sve Srbije, uputio poziv bratskoj Kubi za učešće na predstojećim Igrama na Kopaoniku.

"Naša planinska lepotica u martu sledeće godine ugostiće više od 3.000 takmičara iz zemlje i inostranstva, a specijalni akteri Evropskih igara kompanijskog sporta biće i naši prijatelji sa Kube. Najavljen je dolazak visoke delegacije, što je potvrda da su Srbija i Kuba bili i ostali u prijateljskim odnosima. Tim povodom bih se zahvalio Vladi republike Srbije s premijerom i budućim predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, jer bez podrške države nema ni velikih svetskih i evropskih događaja u našoj zemlji. Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić više puta je ukazivao na značaj masovnog sporta zarad zdravlja nacije, a naša Asocijacija je pravi promoter toga", izjavio je Velizar Đerić, predsednik Asocijacije sport za sve Srbije i potpredsednik evropske i balkanske Asocijacije sporta za sve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track