(VIDEO) SRBI JAČI OD BOMBI I TERORISTA: Odbojkaši pregazili Argentinu u Teheranu
Foto: Foto: worldleague.2017.fivb.com

Orlovi nastavili trijumfalni niz

(VIDEO) SRBI JAČI OD BOMBI I TERORISTA: Odbojkaši pregazili Argentinu u Teheranu

Ostali sportovi -

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Teheranu selekciju Argentine 3:0, po setovima 25:18, 25:22, 25:23 u meču prvog kola grupe D Svetske lige.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Uroš Kovačević sa 12 i Marko Ivović koji je ostvario 11 poena. U poraženom timu najbolji je bio Kristijan Poglajen sa 15 poena.

Srpski odbojkaši u sva tri seta su od početka imali kontrolu, rivalu gotovo ni u jednom trenutku nisu dozvolili da dođu prednosti, pa su tako ubedljivo došli do trijumfa. Ekipa Nikole Grbića zauzima drugo mesto na tabeli Svetske lige sa sa tri pobede i jednim porazom, dok je Argentina pretposlednja, 11. sa jednim trijumfom iz četiri utakmice.

Srbija će u subotu igrati sa Iran od 18.30 sati, a u nedelju u isto vreme sa Belgijom.

Grbić: Voleo bih da uvek igramo ovako Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da bi voleo da njegova ekipa uvek igra na način kao što je odigrala današnji meč protiv Argentine. "Pristup nam je bio izuzetno dobar, svi momci su bili koncentrisani i mirni i u momentima kada je možda protivnik igrao dobro ili nam nisu uspevale neke stvari. Uspeli smo da zadržimo mirnoću i mislim da je to pravi put. Ja bih voleo da ekipa uvek igra tako. To je, naravno, teško, ali ovo je recept za igranje ove moderne odbojke protiv protivnika koje i malo poznaješ i kad se igra dan za dan", rekao je Grbić posle meča. Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Teheranu Argentinu sa 3:0, po setovima 25:18, 25:22 i 25:23 u prvoj utakmici Grupe D drugog vikenda Svetske lige. "Mislim da smo jako dobro napadali, da nas je kroz celu utakmicu krasio kontinuitet u napadu i to nas je održalo na visokom nivou", rekao je selektor Srbije. Srbija se sutra od 18.40 po srednjoevropskom vremenu sastaje s Iranom u drugoj utakmici Grupe D drugog vikenda Svetske lige. "Očekuje nas mnogo veći pritisak i zbog kvaliteta protivnika, zbog navijača, sudija... Igraju kod kuće i toga smo svesni. Ako uspemo da zanemarimo sve stvari koje su nebitne mislim da imamo šanse da ih pobedimo", rekao je Grbić. (Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li će njih dvojica pobediti Vels?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track