BEOGRAD DOMAĆIN EP U BEJZBOLU: Reprezentacija na pripremama u Čikagu
Bejzbol reprezentacija Srbije, Foto: Foto: Privatna arhiva

Veliko interesovanje

BEOGRAD DOMAĆIN EP U BEJZBOLU: Reprezentacija na pripremama u Čikagu

Ostali sportovi -

Od 24. do 29. jula Beograd će biti domaćin Evropskog prvenstva u bejzbolu B divizije.

Na turniru će osim naše reprezentacije učestvovati Grčka, Izrael, Švajcarska, Austrija i Bugarska. Prema sistemu takmičenja, igraće svako sa svakim, po tri utakmice svakog dana na terenu na Adi Ciganliji, a dve prvoplasirane selekcije učestvovaće u finalu i boriće se ulazak u evropsku A diviziju.

Bejzbol reprezentacija Srbije otputovala je na pripreme u Čikago gde će boraviti do 15. jula. Za vreme boravka u SAD naša selekcija odigraće pet utakmica protiv koledž ekipe Oilmen iz Čikaga:

- Imamo tu sreću da u našoj reprezentaciji imamo dosta igrača koji žive u Americi, koji igraju na američkim koledžima, ali koji su poreklom iz Srbije. Zanimljivo je da je ovo prvi put u istoriji srpskog bejzbola da naš nacionalni tim gostuje u SAD - sa ponosom ističe Milan Zonić, predsednik Bejzbol saveza Srbije i dodaje:

- Ceo put je organizovala i finansirala srpska dijaspora iz Čikaga na čemu smo im veoma zahvalni. Naš dolazak pobudio je veliko interesovanje tamošnjih Srba pa je za prvu utakmicu već prodato 1.500 ulaznica. Prema najavama, na drugoj utakmici gosti bi trebalo da budu ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i predstavnici srpskog konzulata u Čikagu. Ovi mečevi će biti od nemerljivog značaja za nas pre svega za sticanje iskustva. Nadam se da ćemo boravak u Čikagu iskoristiti na najbolji način i da ćemo se što je moguće bolje pripremiti za Evropsko prvenstvo.

Konkurencija na šampionatu B divizije u Beogradu će biti veoma jaka:

- Radi se o izuzetno kvalitetnim timovima koji imaju neuporedivo više iskustva od nas. Međutim, potrudićemo se da ostvarimo što bolji plasman. Verujemo u ono što radimo, a pravo na optimizam daje nam i odličan nastup našeg šampiona, ekipe Beograd 96 na nedavnom održanom turniru Kup Konfederacija na kome smo zauzeli drugo mesto - zaključio je Zonić.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track