GONIĆEMO IH DO KRAJA! Veselin Jevrosimović za Kurir: Glavni sudija je napravio grešku, video je fantomski trag!
Foto: EPA

ASS PODNOSI ŽALBU

GONIĆEMO IH DO KRAJA! Veselin Jevrosimović za Kurir: Glavni sudija je napravio grešku, video je fantomski trag!

Ostali sportovi -

Pravda Žalićemo se sudu u Lozani, tražićemo kompletnu ekspertizu skoka, jer je Ivana oštećena. Očekujem da se nepravda ispravi. Kako, ne znam, otkrio je Jevrosimović

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da će se žaliti Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog Ivane Španović.

Čelnici srpske atletike ne mogu da se pomire s nepravdom koja je načinjena Ivani Španović u finalu skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu. Srpkinja je imala skok od preko sedam metara u poslednjoj seriji koji bi joj doneo zlato. Ipak, sudije su smatrale da je njen otkačeni broj s dresa ostavio trag na pesku i na osnovu toga joj uzele medalju.

- Sud u Lozani je krajnja instanca. Dužni su da nam dostave snimke, a mi skupljamo dokumentaciju za žalbu. Tražićemo kompletnu ekspertizu celog skoka, jer je Ivana definitivno oštećena. Očekujem da se nepravda ispravi. Kako, ne znam. Risova je otišla s medaljom i teško da joj mogu oduzeti. Ali tokom celog života pratiće je Ivanina senka - rekao je Jevrosimović za Kurir, a potom dodao:

- Komisija je na osnovu televizijskog snimka donela odluku, a ne na osnovu video-kamera, kojima se meri skok. Jedino što se vidi na snimku jeste njen ispravan skok preko sedam metara. Pitali smo ih koliki je bio skok, ali oni nisu mogli da nam kažu, već samo da je to skok za zlatnu medalju.

Prvi čovek ASS potom se dotakao sudija na SP u Londonu.

- Sudije nemaju veze s Međunarodnom atletskom federacijom. Oni su iz lokalne organizacije. Radili su amaterski. Glavni sudija je napravio grešku, video je fantomski trag. Posle, kad je uvideo da je pogrešio, to nije želeo da prizna. Nećemo dopustiti da to tako prođe. Majkl Džonson, Sergej Bupka, Svejn Arne Hansen su mi odmah rekli da se žalim.

Namerna greška

Trag nema veze s brojem

foto: Dado Đilas

Veselin Jevrosimović smatra da je sve posledica velike greške sudijske komisije.

- Lično mislim i uverenje svih je da to nema veze s brojem. Taj trag se video u kontrolnoj sobi i pre njenog skoka, pa se taj sudija koji povlači liniju verovatno zbunio i pogrešno povukao liniju. Izbacili su mene i genseka Brankovića iz kontrolne sobe jer se ništa drugo nije videlo osim njenog skoka - otkrio je Jevrosimović.

ČINJENICE

Odluke Sportskog suda u Lozani (CAS)

Presudili u korist Radomira Antića protiv FSS, pa je Tomislav Karadžić bivšem selektoru morao da isplati dva miliona evra (2011)

Posle žalbe srpskog tenisera, umesto oslobođenja, sud Viktoru Troickom smanjio suspenziju sa 18 na 12 meseci zbog dopingovanja (2013)

Odbacili su žalbu Josipa Šimunića i potvrdili kaznu FIFA da ne igra na SP u Brazilu zbog ustaških pokliča „Za dom spremni“ (2014)

Posle žalbe FSS prekinutu utakmicu kvalifikacija za EP iz Beograda između Srbije i Albanije registrovali u korist Albanije (2016) i poručili da je UEFA trebalo da diskvalifikuje „orlove“

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo je najvrednije što je Zvezda dobila ovog leta

Aleksandar Radonić/Foto: EPA, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track