OŠTRA REAKCIJA: Evo kako je NFL odgovorio Donaldu Trampu
Foto: Reuters

SPORTISTI PROTIV PREDSEDNIKA

OŠTRA REAKCIJA: Evo kako je NFL odgovorio Donaldu Trampu

Ostali sportovi -

Portparol Lige amerilčkog fudbala (NFL) Džo Lokhart odgovorio je danas na napad predsednika SAD Donalda Trampa na igrače koji ne stoje tokom himne, rekavši da je njihov protest zbog rasne nejednakosti i policijske brutalnosti "pravi razgovor iz svlačionioce".

"Pravi razgovor iz svlačionice" je referenca na Trampovu izjavu da je njegov tajno snimljen razgovor u kojem se hvali da može da pipa i ljubi žene i ako one to ne žele, samo "muški razgovor iz svlačionice".

Mnogi igrači američkog fudbala juče su se tokom izvođenja himne držali za ruke, neki stojeći, neki klečeći, u izražavanju solidarnosti, pošto je Tramp tražio od vlasnika timova da otpuste igrače koji ne stoje tokom himne.

"Svako treba da zna, uključujući predsednika, ovo je pravi razgovor iz svlačionice", rekao je Lokhart i dodao da NFL ne želi da ulazi u političke debate, ali da saopštenja klubova i vlasnika pokazuju koliko "duboko veruju" u igrače.

Tramp je danas na Tviteru naveo da njegova kritika fudbalera koji kleče tokom himne "nema ništa s rasom", već s poštovanjem "zemlje, zastave i nacionalne himne".

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Prazne tribine - prednost Partizana !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track