SRBIN BLISTA: Druga pobeda Damira Rastića u Erzurumu
Foto: Facebook

BRAVO

SRBIN BLISTA: Druga pobeda Damira Rastića u Erzurumu

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u skijaškom trčanju Damir Rastić ostvario je drugu pobedu na FIS takmičenju u turskom Erzurumu.

Ovaj 29-godišnji Sjeničanin bio je najbrži u trci na 15 kilometara slobodnim stilom, sa vremenom 34 minuta, 33 sekunde i devet desetinki, vredno 42,69 FIS bodova.

"Pobede prijaju, ali prioritet je postizanje željenog efekta u treningu, kao i poboljšanje plasmana na svetskoj listi. Tu sam trenutno 248. u disciplinama distance. Do Zimskih olimpijskih igara (od 9. do 25. februara u južnokorejskom Pjongčangu), planiram još nekoliko takmičenja", rekao je Rastić.

Drugoplasirani Turčin Omer Ajčiček imao je zaostatak od 2,2 sekunde (43,54 FIS bodova), dok je njegov sunarodnik Hamza Dursun zauzeo treće mesto sa 10 sekundi slabijim vremenom od Rastića (46,55 FIS bodova).

U konkurenciji 23 nordijca, drugi predstavnik Srbije Aleksandar Milenković završio je kao šesti, uz kašnjenje od 3:34,4 minuta (125,39 FIS bodova).

Rastića u Erzurumu očekuju nove trke distance, koje su na programu od 31. decembra do 3. januara.

"Do Pjongčanga, najbitniji mi je Svetski kup 27. i 28. januara u Zefeldu, u Austriji. Biće to moj treći Svetski kup u skijaškom trčanju, a 9. decembra u švajcarskom Davosu postao sam prvi takmičar iz Srbije koji je uspeo da se izbori za nastup u najjačoj konkurenciji. Kasnije sam se takmičio i u Toblahu, u Italiji", naveo je Rastić.

kurir.rs / Beta

foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE prvo pojačanje Zvezde u zimskom prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja