JEDNOGLASNO: Štefanek izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije
Foto: Dado Đilas

iZBORNA SKUPŠTINA SSS

JEDNOGLASNO: Štefanek izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije

Ostali sportovi -

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek izabran je danas za predsednika Sportskog saveza Srbije (SSS) na Izbornoj Skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu.

Za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je juce iz ličnih razloga povukao kandidaturu.

On se u prvom obraćanju na novoj funkciji zahvalio svima na podršci i rekao da je svestan težine posla koji ga očekuje.

"Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Mlad sam i neiskusan, ali svestan težine posla u najozbiljnoj sportskoj organizacija i nadam se da cu biti uspešan kao što sam bio kao rvač na strunjači. Želim dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima. Zahvalio bih se bivšem predsedniku Šoštaru i njegovom timu koji su postavili dobre temelje i omogućili mi lakši rad", istakao je Štefanek.

Kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu Štefanek je naveo doprinos razvoja i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih Sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima, aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivamje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: NEĆE VALJDA Mesi u ovome da igra !?! Najružniji dresovi u istoriji fudbala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track