ŠUMIJEVA BORBA I DALJE TRAJE: Prošle su 4 godine otkako je Mihael Šumaher doživeo tešku povredu glave na skijanju
Foto: AP

BEZ PREDAJE

ŠUMIJEVA BORBA I DALJE TRAJE: Prošle su 4 godine otkako je Mihael Šumaher doživeo tešku povredu glave na skijanju

Ostali sportovi -

Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher povredio se na današnji dan pre četiri godine na skijanju u francuskom Meribelu pošto je prilikom pada udario glavom u stenu.

Šumaher (48) je nesreću doživeo na skijanju. On je tom prilikom doživeo tešku povredu glave. Imao je kacigu na glavi, koja mu je prilikom pada spasla život.

Šumaher je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gde je hitno operisan, a potom je šest meseci proveo u komi. Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, pre nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno lečenje u švajcarskom Glandu.

Verodostojnih informacija o njegovom stanju i dalje nema, a ispred porodice se jedino oglašavaa Mihaelova PR menadžerka Sabine Kem. Poslednjih meseci pojedini mediji pokušavaju da dođu do ekskluzivnih informacija, ali je jedina istina da niko osim njegovih najbližih ne zna šta se tačno dešava sa Šumaherom.

"Svako razume situaciju. To je pitanje dostojanstva", rekla je Sabine u razgovoru za "Lekip".

Ona je time potvrdila da porodica Šumaher i dalje želi da spreči da bilo koja informacija o Mihaelovom stanju izađe u javnost.

Međutim, švedski list Ekspresen tvrdi da je uspeo da sazna detalje.

Taj list prenosi da će lekari probati još jednu operaciju posle koje će, ako ne urodi plodom, dići ruke od lečenja slavnog vozača.

Šumaher bi uskoro trebalo da bude prebačen u Dalas, gde će o njemu brinuti jedan od najcenjenijih svetskih neurologa Džulijan Miks.

Porodica Šumaher je za potrebe lečenja već prodala privatni avion i tri miliona vrednu vilu u Norveškoj.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOVA NEDELJA ODLUKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track