SELEKTOR SRBIJE JOVICA CVETKOVIĆ: Hrvatska će kao domaćin imati podršku i van terena
Foto: RSS

Rukometaši Srbije doputovali u Split

SELEKTOR SRBIJE JOVICA CVETKOVIĆ: Hrvatska će kao domaćin imati podršku i van terena

Ostali sportovi -

Hrvatska je dobra ekipa, imaju pritisak domaćeg terena, ali će imati i podršku Evropskog rukometnog saveza (EHF) kao organizatori, izjavio je po dolasku u Split selektor srpske rukometne reprezentacije Jovica Cvetković.

Hrvatska i Srbija igraju u petak u 20.30 sati u Splitu na startu Evropskog prvenstva. Cvetković je po dolasku u Split izjavio da se ne bi ovoliko pričalo o utakmici Hrvatska - Srbija "da situacija između dve zemlje nije zategnuta".

- To je stvar politike, stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati, ali imamo ga i mi. Igramo protiv Hrvatske u Splitu, a mediji s obe strane nešto čačkaju, svi bi nešto interesantno pa smo jako oprezni u izjavama. Nije problem šta mi mislimo, između naših reprezentacija nema ništa loše, jer su to sportisti, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa pozitivno, traži se nešto loše i zato bih voleo da nemamo kontakte ni s kim pre utakmice - izjavio je srpski selektor, dodavši:

- Pobeda nad Hrvatskom ne donosi naročitu prednost, naprotiv. U situaciji gde su oni domaćini, može nam se dogoditi da pobedimo Hrvatsku, a onda izgubimo od Švedske i Islanda i ispadnemo.

Cvetković je u pet pripremnih susreta doživeo pet poraza, a u četvrtak je objavio konačan spisak od 16 igrača na kome ipak nema iskusnog pivotmena Rastka Stojkovića.

- Stojković mesec dana nije trenirao zbog povrede, nespreman je i ne želim da rizikujem njegovu budućnost. Zato apelujem na njegov klub da mu omogući operaciju i lečenje - kazao je Cvetković.

Srbiju će na EP predstavljati golmani Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević, leva krila Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić, desna krila Darko Đukić i Bogdan Radivojević, levi bekovi Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović, srednji bekovi Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić, desni bekovi Nemanja Zelenović i Marko Vujin, te pivotmeni Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski.

Kurir sport

Foto: RSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! ZBOG ČEGA SE NAŠE KOLEGE PLAŠE ZA NOVAKA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track