OBOREN REKORD SERBIA OPENA: Ivana Španović letela kao niko u 2018. godini
Foto: Reuters

dobar znak

OBOREN REKORD SERBIA OPENA: Ivana Španović letela kao niko u 2018. godini

Ostali sportovi -

Evropska šampionka u dvorani i na otvorenom, Ivana Španović nastupila je večeras pred domaćom publikom na trećem Serbia openu održanom u atletskoj hali na Banjici.

Španovićeva je imala odličnu seriju skokova, a najbolji rezultat postigla je u trećem pokušaju kada je letela do 6,93m što je ujedno i najbolji rezultat na svetu u ovom trenutku.

Uživala je srpska publika u vrhunskim skokovima Ivane Španović, a prva zvezda mitinga u potpunosti je opravdala očekivanja. Srpska rekorderka otvorila je takmičenje sa 6,64m, u drugoj seriji izjednačila rekord mitinga 6,85m, a onda je u trećoj seriji usledio najbolji skok sezone 6,93m ujedno i novi rekord Serbia opena i najbolji rezultat na svetskim rang listama.

Ovim rezultatom Ivana je najavila da će svetsko prvenstvo koje se održava u Birmingemu od 1-4.marta dočekati u vrhunskoj formi, a trener Obradović izjavio je:

„Miting u Beogradu odrađen je u sklopu priprema za svetsko prvenstvo i planirali smo da uradimo jedan jači trening. Očekivali smo skokove oko 6,80m, tako da je trening u potpunosti uspeo i cilj je maksimalno ispunjen. Ivana će spremno dočekati svetsko prvenstvo i biti u poziciji da se bori za zlatnu medalju.“

Poslednja stanica za potvrdu forme pre nastupa na svetskom prvenstvu biće završni miting svetskog tura u Glazgovu 25. februara.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan protiv Viktorije jači i na terenu i na tribinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track