NAJDUŽI MEČ U ISTORIJI KHL LIGE: Hokejaši igrali 143 minuta
Foto: Reuters

LUDILO

NAJDUŽI MEČ U ISTORIJI KHL LIGE: Hokejaši igrali 143 minuta

Ostali sportovi -

Hokejaši ruskog CSKA i finskog Džokerita postavili su novi rekord u KHL, pošto su odigrali najduži meč u istoriji ovog šampionata.

Peta polufinalna utakmica Zapadne konferencije KHL lige trajala je čak 143 minuta! Okončana je posle gola Mike Nijemija, koji je odveo Džokerit i seriju u šestu utakmicu.

Najduži odigrani meč do sada u KHL šampionatu trajao je 118 minuta i 47 sekundi, a igrali su ga Severstalj i Lokomotiva. U Moskvi su poveli oklopnici iz Helsinkija golom Brajana O‘Nila, a izjednačio je Kiril Kaprizov nepunih šest minuta kasnije.

Rezultat 1:1 bio je i na kraju regularnog dela, a onda se otišlo u produžetke. Odnos udaraca na gol protivnika bio je 53:27 za CSKA, ali im to nije pomoglo da se domognu finala.

U 128. minutu posle gužve pred golom Finaca Roman Ljubimov spakovao je pak iza leđa Karija Rame, ali je pogodak poništen jer je golman u dvoboju sa Džefom Platom ostao bez kacige.

Šesti meč odigran je danas u Helsinkiju, trijumfovao je CSKA 4:3 i plasirao se u finale Zapada ukupnim rezultatom u seriji 4:2.

U finalu će se sastati sa šampionom KHL lige, ekipom SKA iz Sankt Peterburga.

Kurir / A. R.

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track