SRBIN IMA VISOKE CILJEVE Borković: Konkurencija jaka, želim među najboljih pet
Foto: Vlada Sporčić, Kurir

AUTOMOBILIZAM

SRBIN IMA VISOKE CILJEVE Borković: Konkurencija jaka, želim među najboljih pet

Ostali sportovi -

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković izjavio je da je u žestokoj konkurenciji koju će imati u novoj sezoni takmičenja TCR Evropa nezahvalno pričati o ciljevima, ali da će pokušati da iznad granica mogućnosti zauzme neko od prvih pet mesta.

Borković je odlučio da iz prošlosezonskog WTC-a pređe u evropski TCE šampionat i bori se za najviši plasman i pobednička postolja.

"Pričanje o ciljevima je uvek nezahvalno. Svaki sportista želi da bude šampion, ali kad je jaka konkurencija teško je očekivati najbolji rezulatt. Imam podršku svih koji učestvuju u ovom projektu i dajem sve od sebe. Nadam se da ću uz 110 posto borbe i vožnje iznad svoje fizike moći da izborim jedno od prvih pet mesta", izjavio je Borković.

Prema njegovim rečima belgijska staza Spa-Frankošamp ima veliki značaj jer izaziva ogroman adrenalin zbog najpoznatije krivine, od koje strahuju mnogi trkači.

"Sve trke su značajne, ali izdvojio bih stazu Spa-Frankošamp. To je hram automobilizma i najbolja staza na svetu, jer ima najpoznatiju krivinu na svetu sa velikim nagibom koji izaziva gnedlu u glru. Ukoliko je ne pređete može se dogoditi težak udes. Ova staza u meni budi najviše adrenalina, a od ostalih bih izdvojio Moncu i Katalunju u Barseloni", rekao je Borković.

Borković je pohvalio i mladog automobilistu Nikolu Miljkovića, njegovog naslednika u evropskim brdskim trkama, i istakao da je da je automobilizam najprestižniji i najskuplji sport na svetu sa milionskim izdacima neophodnim za vrhunske rezultate, ali da je ujedno i pokretna i odlična reklama za svaku državu.

Srpski automobilista je povodom pooštravanja zakona o bezbednosti saobraćaja ponovo skrenuo pažnju na mlade, kao najkritičniju grupu koja izaziva najveći broj nesreća na putevima.

kurir.rs / Tanjug

foto: Vlada Sporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track