SPEKTAKL NA KOPAONIKU: Štefanek, Borovčanin, Peruničić i Batez uveličali Evropske igre
Foto: Miki Antić/Senko Župljanin

ASOCIJACIJA SPORT ZA SVE

SPEKTAKL NA KOPAONIKU: Štefanek, Borovčanin, Peruničić i Batez uveličali Evropske igre

Ostali sportovi -

Skoro 1.000 takmičara iz 22 države doprinelo je Evropskim kompanijskim
sportskim igrama na Kopaoniku u organizaciji Asocijacije sport za sve Srbije sa
predsednikom Velizarom Đerićem na čelu.

Naša planinska lepotica prethodnih pet dana bila je skijaški centar Evrope, a da su Igre uspele potvrđuju brojni rekordi i zadovoljstvo učesnika iz Norveške, Danske, Poljske, Estonije, Malte, Litvanije, Holandije, Kipra, Nemačke, Belgije, Slovačke, Austrije, Francuske, Turske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kube i Južnoafričke republike.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

Veliki međunarodni događaj na Kopaoniku uveličali su i istinski šampioni – olimpijski prvak i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, osvajač brojnih rukometnih medalja i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, bivši evropski šampion i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, osvajač brojnih odbojkaških medalja i pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez i mnogi drugi.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

- Veliko mi je zadovoljstvo što se ovoliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva pojavio na Evropskim kompanijskim sportskim igrama koje smo organizovali na Kopaoniku. Ovde su svi pobednici, a ne samo prozvani osvajači pehara i medalja, jer pre svega je pobedila masovnost u sportu koju protežira ministarstvo omladine i sporta, a primenjuje naša Asocijacija sport za sve Srbije zajedno sa Sportskim savezom Srbije – između ostalog je rekao Velizar Đerić uz zahvalnost svima koji su doprineli da Srbija uspešno organizuje ovaj međunarodni događaj.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

Evropskim kompanijskim sportskim igrama na Kopaoniku prisustvovali su i predsednik Evropskog kompanijskog sporta Besere Didijer zajedno sa generalnim sekretarom Musom Lamijem. Predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Velizar Đerić i generalni sekretar Jezdimir Marsenić darovali su ih prigodnim poklonima.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

Takmičnja u skijanju, snoubordu, sankanju, odbojci i fudbalu na snegu, nadvačenju konopca i u još mnogim zimskim sportovima protekla su u najboljem mogućem redu, što su ocenili i gosti iz inostranstva.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

- Sportski savez Srbije uvek će podržavati sport za sve – napomenuo je predsednik SSS Davor Štefanek u društvu generlnog sekretara Gorana Marinkovića.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

Na svečanom zatvaranju Igara dodeljeni su pehari, diplome i priznanja, a zahvalnicu je dobio i Kurir za izveštavanje i doprinos realizaciji programa.

foto: Miki Antić/Senko Župljanin

Goran Anđelković, foto: Miki Antić, Senko Župljanin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track