(VIDEO) SENZACIJA! HRVAT NA KLUPI SRBIJE: Svestan sam da će  me moji prozivati, ali briga me za to
Foto: Printscreen

bomba

(VIDEO) SENZACIJA! HRVAT NA KLUPI SRBIJE: Svestan sam da će me moji prozivati, ali briga me za to

Ostali sportovi -

Legendarni hrvatski rukometaš Nenad Kljajić bez posla je nakon odlaska iz Saudijske Arabije, a neformalne pregovore vodi sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije.

''Vodio sam neformalne razgovore sa nekim ljudima. Što se mene tiče ja bih vrlo rado prihvatio da sednem na klupu Srbije, čak i za manje finansijske uslove nego što dobijam u drugim državama jer puno vremena provodim u beogradu. Mislim da bi smo mogli nešto da napravimo, otkrio je Kljajić.

Kao igrač bio je olimpijski pobednik 1996. u Atalanti i srebrni na Evropskom prvenstvu dve godine ranije u Portugaliji, sa Zagrebom je dva puta osvojio Kup šampiona i jednom Superkup Evrope, a između ostalog tri puta je podizao trofej namenjen pobedniku Kupa Jugoslavije (dva puta sa Medveščakom).

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije (69 mečeva) i Hrvatske (145) u intervjuu za "Sport klub" pričao je o aktuelnom rukometnom trenutku i razočaravajućim rezultatima reprezentacija iz regiona na nedavnom Evropskom prvenstvu, greškama u rukovođenju srpskim i hrvatskim timom, eventualnoj ponudi da preuzme "orlove", poremećenom sistemu vrednosti, šansama Vardara da odbrani trofej u Ligi šampiona, ali i velikoj privrženosti Beogradu.

"Ja sam Hrvat i pitanje je kako bi ljudi ovde prihvatili da Hrvat vodi Srbiju. Ja ne bih imao problem, znam da bi me prozivali i u Hrvatskoj, ali ja sam profesionalac. Mislim da rukovodstvo RSS može da obezbedi određen novac koji bi mene zadovoljio. Ipak, ne zavisi od mene, već od drugih faktora."

Kljaić je odlično upoznat u potencijal srpskog tima i iznenađen je konstantnim neuspesima na velikim takmičenjima.

Kljaić je poznat po britkom jeziku i uvek je pričao ono što misli. Nikad se nije dodvoravao vlastodršcima i zbog svojih stavova u Hrvatskoj nije baš omiljen u rukometnim strukturama.

"Hrvatska ima odlično organizovan savez, strašnu logistiku i odličan izbor igrača. Posle prelaznog perioda i povlačenje generacije Balića opet smo imamo ekipu za sam vrh i borbu za zlato. Mislio sam da ćemo dogurati do finala EP, a malo mi je glupo da analiziram jer će reći "on je pametan i pljuje po svemu". Najveća greška bila je u izboru trenera golmana, oni su najviše podbacili. To sam rekao Červaru u lice šest meseci pre šampionata i nažalost moja predviđanja su se obistinila. Drugi problem bili su mladi igrači, dosta osetljivi i možda su se nepotrebo prerano potrošili tokom EP. Hrvatska je bila peta, ali sve osim medalje je neuspeh," ističe Kljaić koji smatra da Slovenija i Hrvatska imaju najveći izbor kvalitetnih igrača.

Kurir sport/Sport klub

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo kako Partizan želi u Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track