ORLIĆI NISU USPELI: Mladi rukometaši Srbije ostali bez polufinala Evropskog prvenstva
Foto: Rukometni Savez Srbije

bez snage za podvig

ORLIĆI NISU USPELI: Mladi rukometaši Srbije ostali bez polufinala Evropskog prvenstva

Ostali sportovi -

Mladi rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva do 20 godina u Sloveniji, pošto su u poslednjem kolu druge faze poraženi od Nemačke sa 20:32 (12:14).

Naši momci su u ovaj duel ušli sa jednim bodom i pobeda im je bila neophodna kako bi ostali u borbi za medalje. Od prvog minuta imali su stekli dva-tri gola viška. Ali u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena došlo je do pada u igri, koji je prouzrokovan i umorom.

Protivnik je u finišu prvog dela uspeo da preokrene, pa je na odmor otišao sa plus dva (14:12). Nemci su u nastavku bili bolji rival na terenu, koristili su svaku grešku u odbrani selekcije Srbije, što im je na kraju omogućilo da dođu do ubedljivog trijumfa.

Posle ovog trijumfa igrači Nemačke su se kao prvoplasirani u grupi plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, pa će se za finale boriti protiv Portugala, dok je Srbija kao četvrta okončala takmičenje u novoformiranoj grupi 1.

Važno je napomenuti i da su "orlići" prolaskom u drugu fazu Evropskog prvenstva obezbedili plasman na naredni šampionat sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track