EVROPA UŽIVALA U BEOGRADU Svjetličić: Sajam sporta potvrda da je Srbija sportska nacija!
Foto: Sportski Savez Srbije

Velika poseta

EVROPA UŽIVALA U BEOGRADU Svjetličić: Sajam sporta potvrda da je Srbija sportska nacija!

Ostali sportovi -


Veliki broj sportista, istinskih evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona, uveličao je 7. Međunarodni Sajam sporta koji je u nedelju uveče svečano zatvoren u Beogradu.

Pod sloganom "Put uspeha" Sajam sporta i ove godine je okupio veliki broj posetioca, a organizatori iz Sportskog saveza Srbije posebno su zadovoljni odzivom velikog broja onih najmlađih.

foto: Sportski Savez Srbije

"Ako smo posle ova tri dana uspeli nekoliko dece, najmlađih posetilaca da privučemo da počne da se bave i treniraju neki od sportova, napravili smo ogroman uspeh i manifestacija je uspela. A po onome što sam video od petka do nedelje, siguran sam da će puno klinaca početi da trenira sport koji voli", istakao je direktor Sajma sporta, mr Nemanja Svjetličić, zahvalivši se na podršci ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku.

foto: SSS

"Bilo je sjajno čuti klince koji pitaju nekog poznatog sportistu koliko je teško baviti se sportom. I onda čuti kako on odgovara, a ostali mladi pomno slušaju. Po osmesima dece i sportista možemo zaključiti da im se ova manifestacija svidela i da je još jednom uspešno organizovana. I ovo su potvrde da je ovakva manifestacija zaista potrebna. U sadašnjem profesionalnom vremenu kod sportista, nemaju svi priliku često da ih vide, a kamoli da se slikaju i pričaju sa njima", dodao je Svjetličić.

foto: SSS

Kod trenera i sportskih funkcionera posebnu pažnju privlačila su predavanja i diskusije u Hali 1. U pojednom trenucima tražilo se mesto više na Seminaru generalnih sekretara, druženju sa olimpijskim rvačkim šampionom Davorom Štefanekom i džudo reprezentativcem Aleksandrom Kukoljem. Na panel diskusiji, na kojoj su predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i trener tekvondo reprezentativki Dragan Jović pričali o iskustvima sa najvećih takmičenja, okupili su se gotovo svi selektori sportova u našoj zemlji.

foto: Kurir

"Posebnu pažnju privukli su Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, čiji su doktori vršili besplatna testiranja svih zainteresovanih, kao i Antidoping agencija Srbije, koja je i ove godine edukovala zainteresovane i uradili su nekoliko doping kontrola kod sportista", zaključio je direktor Sajma sporta i savetnik u Sportskom savezu Srbije, mr Nemanja Svjetličić, nekada uspešni veslač.

G. A. FOTO: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track