Najnovije vesti

PUTIN OTKRIO TAJNU DOBROG IZGLEDA: Evo kojim sportovima se predsednik Rusije bavi svaki dan (VIDEO)
Foto: AP

U ZDRAVOM TELU, ZDRAV DUH

PUTIN OTKRIO TAJNU DOBROG IZGLEDA: Evo kojim sportovima se predsednik Rusije bavi svaki dan (VIDEO)

Ostali sportovi

Predsednik Rusije Vladimir Putin tema je dana u Srbiji u koju je došao na jedan dan.

Jedni o njemu govore kao političaru i svetskom lideru, spremnom da pomoge razvoj Srbije, drugi se pitaju kako ćemo iskoristiti njegovu spremnost da se posveti problemima naše zemlje i regiona...

 

Malo je oni koji će se kada govore o predsedniku Rusije, primetiti da se radi o čoveku kome je sport bitan deo života.

 

Jedna od omiljenih sportskih aktivnosti Vladimira Putina je borilačka veština džudo.

 

 

Putin je počeo trenirati sambo, borilačku veštinu nastalu u Sovjetskom Savezu, kada je imao 14 godina, pre nego se prebacio na džudo, koji i danas praktikuje. Postao je majstor u borilačkim veštinama, majstor u sambou, prvak Lenjingrada u džudou, 6. dan crnog pojasa u džudou, te 6. dan crni pojas u kiokušin kaikan karateu. Aktivno učestvuje na takmičenjima u borilačkim veštinama od 1966. godine.

 

 

Pored toga što je majstor borilačkih veština, bavi se jahanjem, alpskim skijanjem, igra badminton, bavi se biciklizmom i igra hokej. Putin je veliki promoter i motivator sportskog života u Rusiji.

 Redovno ga možete videti da sa tribina posmatra takmičenja koja organizuje ili je pokrovitelj Rusija. Tokom Zimskih igara u Sočiju 2014. igrao je hokej, prošle godine je pokazao da mu i fudbal nije stran.

 

 

Putin se ne libi se ni da dođe na sportski događaj kada ruski timovi i reprezentacije gostuju.

 

Tako se predsednik Rusije Vladimir Putin u martu 2011. godine, obreo na stadionu Crvene zvezde. Tada je na Marakani organizovana prijateljska utakmica između mladih timova Zenita i Zvezde, a Vladimir Putin je meč posmatrao iz lože stadiona crveno-belih.

 

Navijači Zvezde dočekali su ga kao Boga. Stadionom se orilo "Putin, Putin", "Ti si Zvezdin četnik, Putine", "Srbija, Rusija", Srbi i Rusi braća zauvek", a svi navijači imali su i poster sa likom Vladimira Putina sa jedne i zastave Rusije sa druge strane.

 

foto: Profimedia

Po ulasku Putina na stadion, na severu je istaknut transparent:

 

- Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj, kaži, da smo je dostojni, i da se borimo i da ćemo se boriti, i da je volimo.


Osmesi oduševljenja i zadovoljstva dovoljno govore koliko je Putinu bilo drago što je ovako dočekan. Ipak, posetu Marakani pamtiće i po tome kako se uplašio od eksplozije topovskog udara koji je bačen na severu uz baklje koje su upaljene u trenutku kada je Putin stigao na stadion.

 

 

Kurir sport

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...