POSLASTICA ZA LJUBITELJE SPORTA: Vladimir Vesić i Nenad Milunović predstavljaju Nju Ingland Petriotse i Los Anđeles Remse (KURIR TV)
Foto: Pritnscreen

SUPERBOUL

POSLASTICA ZA LJUBITELJE SPORTA: Vladimir Vesić i Nenad Milunović predstavljaju Nju Ingland Petriotse i Los Anđeles Remse (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Pola sata posle ponoći u Atlanti će biti održan 53. Superboul. Za šampionski prsten će igrati Nju Ingland Petriotsi i Los Anđeles Remsi.

Nju Ingland je dominantna ekipa u poslednje dve decenije, Petriotsi treći uzastopni put igraju finale, četvrti put u poslednjih pet godina, a ovo će biti deveto učešće u Superboulu za tandem Bil Beličik - Tom Brejdi.

Ekipu Nju Inglanda je predstavio komentator NFL-a Vladimir Vesić.

Los Anđeles Remsi, prema rečima komentatora NFL-a Nenada Milunovića, imaju podjednake šanse u Superboulu sa Petriotsima.

Vesić o prednostima Remsa kaže sledeće:

- Remsi su na početku sezone bili favoriti. Napravili su zdravu osnovu. Prvo su napravili odbranu, a onda je Šon Mekvej napravio dobru saradnju sa Džeredom Gofom i dobili su fanšiznog kvoterbeka bez koga nema uspeha. Imaju jednog dinamita u napadu, Toda Gurlija, a pred plej-of su dobili Si Džej Andersona. Remsi imaju prednost u trčanju u odnosu na svaku ekipu. Imaju raznovrstan hvatački korpus koji predvodi Brendin Kuks. Tu je i Robert Vuds. Kada gledate Remse imate osećaj da svaki igrač može da uhvati loptu, pa i na 50 jardi. U odbrani imaju jako puno zvezda, Arona Donalda, Ndamukonga Sua, Markusa Pitersa, Akib Talib... Imaju iskustva i talenta. Svuda su jako dobro popunjeni. Na prvi pogled izgleda da su Remsi Mercedes nove klase, a da su Petriotsi Opel star četiri godine - Vladimir Vesić.

vladimir vesić
vladimir vesićfoto: Pritnscreen

Brejdi na raspolaganju ima raznovrsno oružje kojim može da se suprotstavi bilo kojoj ekipi. Evo šta Milunović kaže o njihovim prednostima.

- Za Petriotse je ove sezone karakteristična izbalansiranost u napadu. Pronašli su se u trčanju. Imaju fantastičnog rukija Sonija Mišela, Džejmsa Vaja i Reksa Burkheda. Ne zna se ko je bolji. Po statistici, kada Petriotsi istrče preko 160 jardi, od 62 utakmice dobili su 61. Ključ je njihov sudar sa Donaldom i Suom. Imaju sjajan ofanzivnu liniju koju retko ko pominje. To su momci od kojih niko nije očekivao da će tako dobro štititi Brejdija i omogućiti trčanje svojim saigračima. Tu je na levom teklu Trent Braun, najveći čovek u NFL-u. Brejdi nije nijednom sekovan u plej-ofu. To je neverovatan podatak. Kada je napad u pitanju, šta reći. Džulijan Edelman, Rob Gronkovski, Džejmsa Develina ful beka. Od hvatača tu su još Kris Hogan i Filip Dorset. Brejdi ima zaista raznovrsno oružje da se suprotstavi bilo kojoj ekipi.

nenad milunović
nenad milunovićfoto: Pritnscreen

Milunović ističe još jedan faktor koji možda može da odluči.

- Vrlo važan faktor će biti specijalni timovi. Kikeri i panteri imaju sve veću ulogu, videli smo u ovom plej-ofu. Remsi su protiv Seintsa dobili sa dva sigurna šuta Zurlejna, od kojih je jedan bio sa 57 jardi. Remsi tu imaju blagu prednost sa Zurlejnom i Hekerom. Ne kažem da Petriotsi puno zaostaju sa Alenom i Gostkovskim. Kada se desi da specijalni tim osvaja poene taj tim obično dobija.

Vladimir Vesić je za kraj prognozirao ishod meča.

- Mislim da će Remsi da pobede i to unutar jednog poseda. Očekujem manje poena nego poslednje dve godine. Recimo, 35:29 za Remse.

Nenad Milunović:

- Mene bije glas da simpatišem Petriotse i ne krijem to. Ali, ja stalno najavljujem propast Petriotsa, i nekako ih kontra malerišem. Tako i ovaj put, kad me pitaju kažem da će Petriotsi da izgube. Ovaj put mislim da Remsi dobijaju ubedljivo, recimo 35:21.

foto: Pritnscreen

Vladimir Vesić je od 2015. godine član stalne postave komentatora NFL-a na Sport klubu.

Moj dodir sa američkim fudbalom datira iz sezone 1995-1996 kada su u Superboulu igrali možda dve najveće franšize Pitsburg Stilersi i Dalas Kaubojsi koji su slavili. Kaubojsi su tada slavili sa fantastičnom trojkom Irvin, Emet Smit, Troj Ekman. Oni su bili kao Real Madrid u fudbalu.

Nenad Milunović

- Četvrtu sezonu zaredom komentarišem NFL na Sportklubu. U ekipi, pored legendarnog Predraga Juriševića Žuleta, koji nas je zajedno sa Dejanom Golalićem sve "zarazio" sa američkim fudbalom, tu su Srđan Erceg, Mihajlo Stefanović, doskorašnji vajd risiver "Vukova" iz Beograda, Vuk Uljarević, Igor Gaćeša i Ivan Nedeljković, takođe doskorašnji član "Vukova". Prvi put kada sam ugledao taj magični sport na malim ekranima, bio je to ljubav na prvi pogled. To je bio početak 90-tih godina. Tek negde kada je 2001. godine tadašnji Treći kanal sa Žuletom i Dekijem počeo da prenosi, tada kreće ta potpuna posvećenost i praćenje. Nisam propustio nijednu sezonu od tada.

kurir.rs / Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track