PERUN O SMRTI PRIJATELJA I ZVEZDAŠA: Teško ćemo bez Mirka Butulije!

crno da crnje ne može biti

PERUN O SMRTI PRIJATELJA I ZVEZDAŠA: Teško ćemo bez Mirka Butulije!

Ostali sportovi -

Velika nemaština je u Zvezdi, a Mirkova smrt nas je sve zatekla. Ostao sam sam, treba preživeti sezonu, otkrio je Nenad Peruničić, koji se povukao sa mesta trenera zbog narušenog zdravlja i ubuduće će raditi kao funkcioner u klubu

Nenad Peruničić nije više trener Crvene zvezde, ali će ostati u klubu. Kako je popularni Perun otkrio za Kurir, crveno-beli su u teškoj finansijskoj situaciji, posebno posle smrti Mirka Butulije. Nije tajna da nekadašnji prvak države jedva sastavlja kraj s krajem, te da rukometašima plate kasne i nekoliko meseci.

- Već mesec dana ne vodim ekipu, a razlog je moje zdravlje. Odluku sam doneo polovinom januara, ali nisam želeo da se tome pridaje velika važnost. Ekipu vodi Anton Bukilić. Višegodišnja nervoza uzrokovana nemaštinom u klubu došla je na naplatu - rekao je Nenad Peruničić za Kurir i dodao:

- Zdravlje mi je na prvom mestu. Odlučio sam tako. Za posle... Videćemo.

foto: AMSS

Tragična smrt Mirka Butulije dodatno je potresla Nenada Peruničića. - Strašno je to to se desilo... Izgubio sam prijatelja. Mirko Butulija bio je čovek koji je mnogo pomogao Crvenoj zvezdi, ali i srpskom rukometu. Uvek je bio sa nama. Njegova smrt nas je sve zatekla u klubu. Ostao sam sam - zastao je Perun, a onda nastavio:

- Velika je nemaština u klubu. Našli ste me baš pred odlazak na jedan sastanak. Treba naći sponzore, preživeti do kraja sezone. Imamo gostovanja, treba obezbediti novac za prevoz. Samo jedno iznajmljivanje autobusa košta kao četiri plate igračima.

Velika odgovornost

Ostaje selektor Srbije!

Nenad Peruničić pored velikog obima posla u Crvenoj zvezdi obavlja i ulogu selektora muške rukometne reprezentacije Srbije. Srpski rukometaši nisu briljirali na tek završenom Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj. Već posle prve faze takmičenja morali su da se vrate kući. Pred Perunom je veliki posao u reprezentaciji jer želi da podmladi ekipu za naredna velika takmičenja.

47 godina ima Peruničić 4 sezone je bio trener u Zvezdi 203 centimetra je visok

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track