EP U DVORANI: Srpski sprinteri spremni za start prvenstva
Foto: Profimedia

EP U DVORANI: Srpski sprinteri spremni za start prvenstva

Ostali sportovi -

Srpski atletičari Aleksa Kijanović i Milana Tirnanić rekli su danas da su spremni za predstojeća sprinterska takmičenja na Evropskom prvenstvu u dvorani.

"Pošto sam normu za Glazgov ispunio relativno rano i nisam tokom cele sezone bio pod pritiskom, mogli smo rasterećeno da udjemo u svako takmičenje i iz toga je na Balkanijadi proistekao još bolji rezultat i izjednačen državni rekord na 60 metara. Uz takav pristup, mislim da na prvenstvu Evrope mogu i do novog nacionalnog rekorda", rekao je Kijanović pred početak takmičenja.

Kijanović je nedavno imao rezultat 6,75 sekundi u trci na 60 metara, a u Glazgovu očekuje jaku konkurenciju.

"Očekujem izuzetno jaku konkurenciju, ali takodje veliko i značajno iskustvo koje će mi značiti za prvenstvo Evrope do 23 godine u Švedskoj na leto. Daću sve od sebe i probati da sezonu u dvorani završim na najbolji mogući način”, kazao je Aleksa Kijanović.

Milana Tirnanić je navela da jedva čeka takmičenje.

"Za prolaz u polufinale je pre dve godine bilo potrebno 7,46, tako da ako takmičenje bude i ove na tom nivou, postoji velika šansa da trčim i u polufinalu. Smatram da sam još na nivou ličnog rezultata 7,36 sekundi. Odlazim na prvenstveno da uživam u trci, pokušaću da udjem u polufinale i istrčim licni rekord", rekla je Milana Tirnanić.

Kvalifikacije u muškoj i ženskoj konkurenciji održaće se 2. marta prepodne.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track