KRAGUJEVČANI ŽELE DA NASTAVE NIZ POBEDA: Posle Vukova, Veprovi dočekuju uvek nezgodne Indianse! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

AMERIČKI FUDBAL

KRAGUJEVČANI ŽELE DA NASTAVE NIZ POBEDA: Posle Vukova, Veprovi dočekuju uvek nezgodne Indianse! (FOTO)

Ostali sportovi -

Nakon ubedljive pobede nad beogradskim Vukovima u „večitom derbiju“, jedini neporaženi srpski tim, Kragujevac Wild Boars, ugostiće jedinu ekipu koja ove sezone nije osetila ukus pobede, Inđija Indianse, u subotu od 15 časova, na terenu sa veštačkom travom stadiona „Čika Dača“.

Inđijci koji su trenutno poslednjeplasirani u ligi, na prvi pogled ne deluju kao atraktivan protivnik, ali godinama unazad, u duelima sa najjačim rivalima, pokazuju da nisu tim za potcenjivanje. Odlaske i pehove sa importima pokušali su da nadoknade angažovanjem nekoliko igrača iz Sirmium Legionariesa, ali i promocijom talenata iz omladinske škole, koja važi za jednu od najboljih u zemlji. Nedavno im je konačno stigao američki kvoterbek Naje Hilman, a uz njega i defanzivni linijaš Lorens Vilijams.

- Iako je ekipa Indiansa ove godine imala jako turbulentnu sezonu, smatram da nikako nije za potcenjivanje. Indiansi su u prethodnim sezonama znali da budu neugodan protivnik koga je pre svega krasila dobra odbrana, tako da očekujem dobar otpor i ovoga puta. Na startu sezone imali su problema sa kvoterbekom, pa su na toj najvažnijoj poziciji igrali sa domaćim igračem. U međuvremenu ih je pojačao američki vođa napada Hilman, ali i import u defanzivnoj liniji, pa je sigurno da će biti znatno opasniji – smatra Ivan Radojičić, vajdrisiver Divljih veprova.

foto: Privatna Arhiva

Sa druge strane, Kragujevčani su na oba fronta nizali samo ubedljive trijumfe, pa nema sumnje da su veliki favoriti posle pobeda nad turskim šampionima, Koč Ramsima (53:36) i najvećim domaćim rivalima, beogradskim SBB Vukovima (48:20). U zgusnutom rasporedu, već predstojećeg vikenda očekuje ih i gostovanje najboljem poljskom timu, Wroclaw Panthersima.

- Mi smo odlično otvorili sezonu i ostvarili bitne pobede u duelima sa velikim rivalima, kako u domaćem šampionatu, tako i međunarodnom CEFL-u. Na ovu utakmicu gledamo kao na jedan važan i nezaobilazan test pred put na megdan Pantersima iz Vroclava. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i podrži nas pred jako bitno evropsko gostovanje – zaključio je Radojičić.

Ulaz je besplatan.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track