VOJVODINA ODGOVORILA NOVOM PAZARU: Nemile scene su nastale kao posledica nekulture gostujućih igrača VIDEO
Foto: RK Vojvodina

Incident u Novom Sadu

VOJVODINA ODGOVORILA NOVOM PAZARU: Nemile scene su nastale kao posledica nekulture gostujućih igrača VIDEO

Ostali sportovi -

Utakmicu 7. kola plej-ofa Superlige u kojoj su rukometaši Vojvodine savladali Novi Pazar sa 35:26 (18:12) obeležio je veliki incident.

Iz Novog Pazara su u saopštenju optužili domaćina iz Novog Sada za pokušaj linča, a iz Vojvodine saopštavaju da nikakvog pokušaja linča nije bilo i da su gosti izazvali nemile scene.

"RK Vojvodina je na velikoj sceni Superlige unazad 25 godina, u poslednjih 10 godina Vojvodina je igrala i Ligu šampiona i Ligu Evrope, a unutar regionalne Seha lige Vojvodina je unazad šest sezona.

Da li se u ovim takmičenjima neko, bilo ko, pamti bilo kakve probleme u organizaciji ili toku bilo koje utakmice u hali “Slana Bara”?

Ne.

A baš u tim takmičenjima Vojvodina je doživljavala možda i najteže poraze i igrala utakmice sa klubovima koji su mnogo bolji i mnogo jači od Vojvodine.

Svi problemi nastaju u Superligi.

Mnoštvo je razloga zašto je to tako.

Vojvodina će uvek stajati na stanovištu da je Novi Sad grad kulture, multinacionalna sredina, naš tim je multinacionalan, te da je svako ko dolazi u Novi Sad i Slanu Baru kao gost biti tretiran tako, kao gost.

Ali, u našoj hali, tamo gde smo mi domaćini nećemo dozvoliti da bilo ko pravi neki svoj red i poredak.

Nemile scene su nastale kao posledica nekulture igrača Novog Pazara, pokušaj trenera Novog Pazara da se penje na tribinu je nešto sa čim treba da se izbore gosti, problem ispred hale je ponovo u režiji ista dva igrača sa plavim kartonima. Policija je reagovala upravo prema igraču Novog Pazara. Činjenice.

Možda bi i Vojvodina mogla da se postavi u ulogu uvređenog domaćina i da isti način poruči gostima: odbili ste večeru koja je za Vas pripremana i bila Vam je postavljena, na dan klupske slave našeg kluba.

Zapitajte se - nije li malo problem i kod Vas?

Ovo je samo rukomet. Držimo se rukometa, rešavajući svako u svojoj kući svoje, a ne tuđe probleme.

Sportski pozdrav našim, verujem, prijateljima iz RK Novi Pazar", stoji u saopštenju RK Vojvodina.

Reagovao je i predsednik novosadskog kluba Milan Đukić.

"Utakmica je završena. Rat saopštenjima je završen. Svako u svojoj kući neka pospremi šta treba da pospremi.

Niko se iz RK Vojvodine neće nikome izvinjavati zbog bilo čega niti očekujemo izvinjenja. Shvatam poziciju da neko misli da smo glupi i tupi ali svi rezultati govore nesto drugo.

I da vam ponovim, nikakvog NACIONALIZMA nije bilo i poslednje što sam učinio oko ove utkmice je to što smo iz našeg saopštenja na molbu Samira koji me je zvao u 22:20 brisali deo oko toga omogućivši njemu i njegovom klubu da izađu iz problema koji su sami kreirali laznom vešću o nekakvim “nacionalizmu”.

Poštovanje i prijateljstvo se ne stvara rečima nego delima. Svačija dela su jutros vidljiva. Pročitao sam na FB stranici kluba da smo i četnici. Poznato je da je četnički pokret izuzetno jak u Bačkoj.

Naše je da sezonu, uspešnu sezonu, privodimo kraju, a ne da se raspravljamo na netu.

Od mene toliko.

I oko ovoga više ni reči od bilo koga iz RKV."

Vojvodina je posle sedam odigranih utakmica na prvom mestu sa maksimalnih 14 bodova, četiri više u odnosu na Metaloplastiku.

Novi Pazar sa Partizanom deli peto mesto sa dva osvojena boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track