Najnovije vesti

SREBRO ZA SRPKINJU: Željana Petrović druga na regati u Brandenburgu
Foto: Kajakaški savez Srbije

veliki uspeh

SREBRO ZA SRPKINJU: Željana Petrović druga na regati u Brandenburgu

Ostali sportovi

Juniorska reprezentativka Srbije, Željana Petrović osvojila je srebrnu medalju na regati u Brandenburgu.

Seniorska reprezentacija je na Svetskom kupu 1 u Poznanju u kvalifikacijama u disciplinama na 500 i 1000 metara ispunila plan.

 

Na juniorskoj regati u Brandenburgu, najbolja juniorka Srbije u 2018. godini, Željana Petrović osvojila je srebrnu medalju u jednosedu na 200 metara. Željana je do srebra stigla za 46 sekunde i 954 hiljadita.

 

Zlatnu medalju osvojila je Vibke Glam iz Nemačke, koja je kroz cilj prošla sa samo 3 stotinke prednosti u odnosu na Željanu. Bronzana medalja pripala je Nemici Katarini Ditrihs (47.104).

 

Naša druga predstavnica u istoj disciplini, Anastazija Bajuk finale je završila na 5. mestu (48.567).


Na Svetskom kupu 1 u Poznanju naša ekipa je u kvalifikacijama u disciplinama na 500 i 1000 metara ispunila plan. Obe posade četveraca na 500 metara plasirale su se u polufinale.

 

Muški četverac koji su veslali Nebojša Grujić, Stefan Vekić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević u svojoj kvalifikacionoj trci zauzeli su 2. mesto, pošto su kroz cilj prošli za 1 minut i 21.155 sekundi. Polufinala četveraca na 500 metara u muškoj konkurenciji na programu su u subotu od 17 sati i 6 minuta.


U konkurenciji dama, srpski četverosed koji su veslale Milica Starović, Nikolina Moldovan, Kristina Bedeč i Marija Dostanić kvalifikacionu trku završio je na šestom mestu, pošto su 500 metara izveslale za minut i 38.845 sekundi. Za mesto u finalu naše kajakašice boriće se u subotu od 16:54.

 

Milica Starović plasirala se i u polufinale jednoseda na 500 metara. Starovićeva je do mesta u polufinalu stigla pošto je ubedljivom vožnjom pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi. Trku u jednosedu Milica je izveslala za minut i 52.638 sekundi. Polufinale K1-500 u konkurenciji dama vesla se u subotu od 15:30.

 

Obe posade dvoseda na 1000 metara plasirale su se u polufinale. Anđelo Džombeta i Mihailo Subotić mesto u polufinalu izborili su pošto su kvalifikacije izveslali za 3 minuta i 18.939 sekundi, dok su Simo Boltić i Nikola Rasulić u polufinale ušli izveslavši stazu za 3 minuta i 24.022 sekunde. Obe posade mesto u polufinalu izborile su na osnovu plasmana u svojim kvalifikacionim trkama.

 

Džombeta i Subotić takmičiće se u prvom polufinalu u subotu od 15:48, dok će Boltić i Rasulić startovati u 15:55. Mesto u A finalu izboriće po tri prvoplasirana čamca iz oba polufinala.

 

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...