Najnovije vesti

ZAVRŠENO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU: Rapaićeva i Konovalov najbolji!
Foto: BSS

NOVI ŠAMPIONI

ZAVRŠENO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU: Rapaićeva i Konovalov najbolji!

Ostali sportovi

Kraj reke Toplice iskovani su novi šampioni Srbije u boksu u pojedinačniom konkurencijama (dame i muškarci).

U Prokuplju je spuštena zavesa  na bokserski spektakl "Prvenstvo Srbije 2019.", koje je okupilo 60 najboljih takmičara koje naša zemlja ima od muva i bantam kategorije do superteške u muškoj konkurenciji.

U sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ proteklih dana vodio se pravi mali rat srpskih asova plemenite veštine kako u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Veliko finale koje je održano 25. maja 2019. u prepunoj hali u Prokuplju iznedrio je nove šampione i vlasnike najsjajnijih odličja na domaćoj sceni.

Lovorike su otišle na adresu Rapaićeve, Konovalova, Poletana i Milovca.

foto: BSS

Naslov najbolje bokserke Pojedinačnog prvenstva Srbije 2019. ponela je Aleksandra Rapaić koja je do zlata stigla u poluvelter kategoriji (do 64 kg) savladavši u finalu Kseniju Medić 5:0.

Za najboljeg boksera šampionata proglašen je Aleksandar Konovalov koji je u poluvelter kategoriji (do 64 kg) u borbi za tron pobedio Nenada Jovanovića 5:0.

Za najbolji i najborbeniji par proglašeni su Sandro Poletan i Saša Milovac. U poluteškoj kategoriji (do 81 kg) do slavlja je stigao Poletan rezultatom 4:1.

foto: BSS

U kategoriji seniorke bantam (do 54 kg) zlato je osvojila Snežana Šiljković kojoj je finale predala Dragana Golić.

Kod seniora u muva kategoriji (52 kg) zlato je osvojio Rade Joksimović pobedivši Sašu Suljića 5:0, seniori bantam (do 56 kg) pripalo je Dušanu Janjiću koji je u finalu pobedio Veljka Gligorića 4:1.

Aktuelni šampion Memorijala „Branko Pešić - Beogradski pobednik“ Nemanja Gavrilović nastavio je sa tradicijom osvajanja državnih šampionata, do sedme titule za redom stigao je ovaj put u Prokuplju savladavši u lakoj kategoriji (60 kg) Miloša Jankovića 4:0.

Njegov klupski kolega Damjan Grmuša takođe je kući otišao sa zlatom oko vrata pobedivši u finalu velter kategorije (do 69 kg) Velibora Pucara 5:0. U srednjoj kategoriji (do 75 kg) pobedu je odneo Milosav Savić pobedivši Dejana Dašića 4:1.

Teška kategorija (do 91 kg) donela je okršaj Slobodana Jovanovića i Tadije Nikolovskog. Nakon velike borbe zlato je osvojio Jovanović rezultatom 4:1. Na kraju finalne večeri usledio je nokaut u prvoj rundi superteške kategorije (+91 kg) u režiji reprezentativca Srbije Vladana Babića nad Milošem Milovanovićem. Žiri je bio sastavljen od legendi ex Yu ringa: Milivoje Labudović, Tadija Kačar, Mirko Puzović, Ace Rusevski, Dragomir Vujković, Džafer Alisanović, Fazlija Saćirović, Bratislav Ristić Ćure, Miodrag Perunović i Ljubiša Simić.

Glavni pokrovitelj ove manifestacije bila je Opština Prokuplje, a generalni sponzor Telekom Srbija.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...