USVOJENI IZVEŠTAJI SELEKTORA: Rukometni savez Srbije pružio podršku Peruničiću i Obradoviću
Foto: Rukometni Savez Srbije

zasedao upravni odbor

USVOJENI IZVEŠTAJI SELEKTORA: Rukometni savez Srbije pružio podršku Peruničiću i Obradoviću

Ostali sportovi -

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije usvojio je izveštaje selektora muške i ženske reprezentacije, Nenada Peruničića i Ljubomira Obradovića, vezane za učešća nacionalnih selekcija na velikim takmičenja prošle zime - Svetsko prvenstvo 2019 za muškarce u Nemačkoj i Danskoj, odnosno, Evropsko prvenstvo 2018 za žene u Francuskoj.

Od strane čelnih ljudi srpskog rukometa pružena je puna podrška stručnim štabovima oba nacionalna tima pred odlučujuće utakmice na kraju tekuće sezone - baražu rukometašica sa Poljskom (prvi meč u Zrenjaninu u petak u 20.15 časova) za Svetsko prvenstvo 2019 u Japanu, odnosno, duelima sa Belgijom (12. jun) i Švajcarskom (16.jun - "SPENS" Novi Sad) u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

UO RSS usvojio je obiman program aktivnosti mlađih reprezentativnih selekcija koji obuhvata pripremni period i učestvovanje na Svetskom prvenstvu juniora u Španiji, Svetskom prvenstvu kadeta u Makedoniji, Evropskim prvenstvima B divizije juniorki i kadetkinja u Bugarskoj i Gruziji, kao i Evropskom olimpijskom festivalu mladih na kome će nastupiti muška pionirska reprezentacija - generacija 2002.

Takođe, izglasana je i komisija za rukomet na pesku u sastavu Jelena Erić, Marko Pavlović i Branko Radaković.

Sednica UO RSS počela je minutom ćutanja u znak sećanja na tragično nastradalog potpredsednika UO Mirka Butulija i nekadašnjeg reprezentativca Petra Erora.

foto: Rukometni Savez Srbije

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track