Najnovije vesti

NOVI USPEH SVETSKE ŠAMPIONKE: Jovana Preković osvojila srebro u Šangaju!
Foto: Privatna arhiva

Karate 1 Premijer liga

NOVI USPEH SVETSKE ŠAMPIONKE: Jovana Preković osvojila srebro u Šangaju!

Ostali sportovi

Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji – 61 kg Jovana Preković i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je porazom u finalnoj borbi završila nastup na Karate 1 Premijer ligi koja se ovog vikenda održava u Šangaju.

Jovana je u finalnoj borbi izgubila od reprezentativke Kine Yin Xiaoyan koja se trenutno nalazi na prvom mestu Olimpijske kvalifikacione rang liste. Tako se kineskinja revanširala Jovani za poraz u finalu prvenstva sveta 2018. godine u Španiji kada je Jovana bila bolja.


- Ono što je najvažnije jeste da je Jovana ovim nastupom u Šangaju obezbedila dobar broj bodova za napredovanje na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju što je i cilj našeg tima. Pokazalo se i na ovom takmičenju da njih dve ipak rade najbolji karate i da će ovo rivalstvo između

Jovane i Yin trajati još dugo, rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković

 

foto: Privatna arhiva


- Mislim da sam danas mogla više...ali to je sport idemo dalje već za desetak dana idemo u Montreal na Seriju A po nove bodove i odmah nakon toga učestvovaću na Evropskim Olimpijskim igrama u Minsku. Program takmičenja je veoma naporan i zgusnut i zato je sada samo važno da se dobro odmorim i pripremim za nove nastupe, nakon finalne borbe izjavila je Jovana Preković.

 

foto: Privatna arhiva

 

Kurir sport

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...