PA OVO JE POTPUNI HIT: U Majdanpeku održane Seoske Olimpijske igre! FOTO
Foto: Sportski savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

PA OVO JE POTPUNI HIT: U Majdanpeku održane Seoske Olimpijske igre! FOTO

Ostali sportovi -

Popularna Seoska olimpijada na spektakularan način održana je u Majdanpeku!

1 / 3 Foto: Sportski savez Srbije

Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije, najmasovnije sportske organizacije u našoj zemlji, karavan Igre i prijateljstva krenuo je sa terena Rudne Glave.

Ekipe iz 14 mesnih zajednica odmerile su snage kako u popularnim sportovima, tako i u onim tradicionalnim koje nemamo prilike često da vidimo.

Najviše pažnje privuklo je narodno rvanje, kao i nadvlačenje konopca.

Navijalo se veoma glasno za takmičare koji su se trudili da za što kraće vreme savladaju prepreke na poligonu narodnog višeboja ili pobede u nadvlačenju štapa. Odbojka i fudbal igrali su se do večernjih časova uz veliku podršku sa tribina. Partije šaha igrali su i stariji i mlađi, a svaki teren obišao je i Rista – maskota Sportskog saveza Srbije.

Ekipa iz zaseoka Krš odnela je pobedu i to po prvi put od kada se Igre održavaju u opštini Majdanpek. Drugo mesto pripalo je domaćinu – Rudnoj Glavi, dok je trećeplasirana ekipa Klokočevca. Sve tri ekipe pored medalja i pehara dobile su i lopte Sportskog saveza Srbije za fudbal, odbojku, košarku i rukomet za školu svoje mesne zajednice.

Za ekipe Krša i Rudne Glave nema odmora – nastavljaju da treniraju za veliko finale koje će biti održano 31. avgusta. Na finalu će učestvovati i prvoplasirani i drugoplasirani iz Zaječara, Petrovca na Mlavi, Kraljeva i Valjeva:

“Od ove godine odlučili smo da se pozabavimo još jednim segmentom, a to je organizacija takmičenja za rekreativce. Tome smo dodali i cilj da se sport promoviše i u manjim mestima, pa su Seoske igre bile logičan sled. Na ovaj način podstičemo mlade da se bave sportom, čuvaju tradiciju, starije da se rekreiraju, a sve to uz druženje koje smo u današnje vreme zapostavili zbog ubrzanog tempa života. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo u Majdanpeku. Imaju i iskustvo i tradiciju, a verujem se da će i drugi gradovi i opštine uspešno organizovati takmičenje”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i dodao:

“Veliko finale biće takođe na Rudnoj Glavi zbog proslave jubileja. Nadam se da ćemo sledeće godine imati duplo više mesta koja će organizovati takmičenje. Glavna nagrada biće izgradnja terena u opštini koja pobedi. Dugujemo zahvalnost i Ministarstvu omladine i sporta koji su podržali ovu ideju”, istakao je Marinković.

Kurir sport FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track