ODBOJKAŠICE PORAŽENE OD BUGARSKE Kovačević: Igra je bila veoma šarena
Foto: FIVB

LIGA NACIJA

ODBOJKAŠICE PORAŽENE OD BUGARSKE Kovačević: Igra je bila veoma šarena

Ostali sportovi -

Trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Branko Kovačević rekao je da njegova ekipa prvi put protiv Bugarske nije zadovoljna rezultatom u Ligi nacija.

"Bili smo sigurni da će nam se ukazati neke šanse za bolji rezultat. Prvi put rezultatom ne možemo da budemo zadovoljni. Igra je bila veoma šarena. Devojkama ipak čestitke zbog toga što se nisu predavale i što su se borile do kraja. Nedostajalo je malo sreće da utakmicu uvedemo u peti set", rekao je Kovačević posle utakmice u Ningbou.

Podmlađeni srpski tim je izgubio od Bugarske sa 3:1 u setovima, u prvoj utakmici petog vikenda Lige nacija. To mu je ukupno osmi, a peti vezani u tom takmičenju.

"Slično očekujemo u i narednoj utakmici. Mladost nam nije opravdanje jer su i druge ekipe podmladjene. Protivnice su u prednosti jer u standardnijem sastavu igraju ceo turnir. Očekujem pre svega borbu od početka do kraja i bolje korišćenje šansi", kazao je Kovačević.

Milica Kubura je rekla da je vreme za pobedu.

"Na momente smo pokazivale jako dobru igru, ali nam pada koncentracija u ključnim momentima. Nadam se da će u narednoj utakmici koncentracija biti na višem nivou i da ćemo iz ovoga da naučimo nešto. Krajnje je vreme da pobedimo", rekla je Kubura.

Njena saigračica Sara Lozo je bila saglasna.

"Žao mi je što nismo pobedile, mislila sam da ćemo uspeti i videla sam pobedu. Pala je koncentracija, mnogo grešaka u prijemu i nedostajalo je iskustvo u završnicama. Nadam se manjem broju grešaka u nastavku i boljoj igri", navela je Lozo.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati sutra od 10.00 protiv Nemačke, dok će se dan kasnije od 13.30 sastati sa domaćinom turnira Kinom.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track