SANJA VUKAŠINOVIĆ OSVOJILA KVOTU ZA TOKIO: Srpska strelkinja zauzela 4. mesto na Evropskim igrama u Minsku
Foto: Olimpijski Komitet Srbije

BRAVO

SANJA VUKAŠINOVIĆ OSVOJILA KVOTU ZA TOKIO: Srpska strelkinja zauzela 4. mesto na Evropskim igrama u Minsku

Ostali sportovi -

Srpska takmičarka u streljaštvu Sanja Vukašinović osvojila je olimpijsku kvotu za Igre u Tokiju 2020 i 4. mesto u finalu discipline MK puška trostav na Evropskim igrama u Minsku.

Zlatnu medalju osvojila je Ruskinja Zikova Julija, srebro Čehinja Nikola Mazurova, a bronzu još jedna Ruskinja Koroševa Polina. Kako su sve tri osvajačice medalja prethodno osvojile i kvote za Olimpijske igre u Tokiju, jedna koja se delila na Evropskim igrama u Minsku otišla je u ruke Sanje Vukašinović. Druga reprezentativka Srbije u ovoj disciplini Andrea Arsović bila je 25. u kvalifikacijama.

foto: Olimpijski Komitet Srbije

“Od početka godine se trudim da dođem do kvote i bila sam blizu u par navrata, ali sada su se konačno sve kockice složile i jako sam srećna, naravno. Svakako mi je žao što nisam uspela da osvojim medalju, ali odradila sam odličan posao i uzela kvotu za Tokijo, to je sada najvažnije,” rekla je Sanja nakon finala u discipline MK puška trostav.

Sanjina kvota za Tokijo je četvrta za strelce Srbije, a prethodne tri osvojili su Zorana Arunović, Damir Mikec i Milutin Stefanović.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track