KURIR U BUDIMPEŠTI! SRPKINJE IZGUBILE KLJUČNI MEČ: Hrvatice posle DRAME zaustavile naše devojke na putu ka četvrtfinalu
Foto: Kurir sport/Gojko Filipović

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

KURIR U BUDIMPEŠTI! SRPKINJE IZGUBILE KLJUČNI MEČ: Hrvatice posle DRAME zaustavile naše devojke na putu ka četvrtfinalu

Ostali sportovi -

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske u trećem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Budimpešti - 8:9 (1:2, 3:2, 3:3, 1:2).

Od specijalnog izveštača Kurira iz Budimpešte - Gojka Filipovića

Time su izabranice selektora Dragane Ivković takoreći izgubile šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

Naime, u Grupi A su prva tri mesta rezervisana za daleko najkvalitetnije selekcije Rusije, Grčke i Mađarske, pa su u konkurenciji za četvrto mesto i plasman među osam najboljih, pored naše reprezentacije, Hrvatice i Slovakinje. Naše devojke su danas propustile priliku da se umešaju u borbu za prolaz dalje.

Ovako, ostaju im teoretske šanse, da savladaju Slovačku, koja onda treba da pobedi Hrvatsku, pa da se napravi "krug", s tim da već sada Hrvatice imaju daleko bolju gol-razliku od naših vaterpolistkinja.

U većem delu današnjeg meča Hrvatice su bile u vođstvu, s tim da su Srpkinje dva puta uspele da naprave preokret i steknu prednost (5:4 i 7:6), ali ne i da je sačuvaju.

Krajem treće i početkom poslednje deonice Hrvatska je serijom 3:0 došla do "plus dva", na četiri minuta pre kraja (9:7), u momentima u kojima su naše devojke u dva uzastopna napada pogađale stativu.

Izabranice Dragane Ivković su uspele samo da ublaže poraz golom u poslednjem minutu - 8:9, iako su imale napad za izjednačenje, čak su i zatresle mrežu, ali po isteku vremena.

foto: Kurir sport/Gojko Filipović

Nada Mandić i Ana Milićević su za Srbiju postigle po dva gola, a po jedan Nina Josifović, Anja Mišković, Hristina Ilić i kapiten Tijana Jakovljević.

Kod Hrvatske su takođe samo dve igračice dale po dva gola: Emi Miljković i Ivana Butić.

Srpskim vaterpolistkinjama preostaju još dueli sa Slovačkom (petak, 17.30) i Mađarskom (nedelja, 19.00).

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track