STRELJAŠTVO: Zorana Arunović najuspešniji strelac Beograda u 2019. godini (FOTO)
Foto: Streljački savez Srbije

PRIZNANJE

STRELJAŠTVO: Zorana Arunović najuspešniji strelac Beograda u 2019. godini (FOTO)

Ostali sportovi -

Zorana Arunović, članica Olimpika 011, najbolji je strelac Beograda u seniorskoj konkurenciji za prošlu godinu.

Streljački savez Beograda je u okviru svečanog dela redovne godišnjoj Skupštine održane u Klubu sportista na stadionu Partizana proglasio najuspešnije u 2019.

Za najboljeg mladog strelca glavnog grada izabrana je Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće). Jelena Arunović (Olimpik 011) je najuspešniji trener, a priznanje za najbolji klub otišlo je u vitrine Policajca.

foto: Vladimir Šporčić

Zorana Arunović je treću godinu za redom izabrana za najboljeg strelca Beograda. Trofej je ovaj put zaslužila, pre svega, jer je nastavila seriju osvajanja medalja na velikim međunarodnim takmičenjima. Na Evropskim igrama u Minsku osvojila je zlato vazdušnim pištoljem, a istim oružjem je stigla do srebra na finalu Svetskog kupa u Putjenu. U miksu sa Damirom Mikecom je osvojila srebro na Evropskim igrama i bronzu na Evropskom prvenstvu. Prošlu godinu završila je na prvom mestu evropske, a na drugom svetske rang liste za vazdušni pištolj. Nedavno je proglašena i za najboljeg ženskog strelca Srbije 2019.

Kristina Lazarević se među mladim strelcima izdvojila dobrim rezultatima na međunarodnim i domaćim takmičenjima, a najveći uspeh postigla je u oktobru, kada je kao članica reprezentacije Srbije osvojila srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih.

Jelena Arunović, koja je i u izboru Streljačkog saveza Srbije izabrana za najboljeg trenera, je priznanje zaslužila kako zbog uspeha sa Zoranom Arunović, tako i zbog rada kao selektor reprezentacije za pištolj.

(Streljački savez Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track