Ilić: Stojić i Beđik mogu u polufinale

Selektor veslača

Ilić: Stojić i Beđik mogu u polufinale

Ostali sportovi -
To što su Stojić i Beđik imali bolje vreme u kvalifikacijama u odnosu na SAD, Nemačku i Mađarsku ne mora ništa da znači u repesežu", rekao je Ilić

Srpski dvojac bez kormilara sutra će veslati repesaž za polufinale, dok će se četverac takmičiti u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Londonu. Dvojac bez kormilara koji čine Nikola Stojić i Nenad Beđik trku će početi u 11.10, a selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je da će oni imati jaku konkurenciju, ali da očekuje plasman u polufinale.

"Očekujem da dvojac odvesla dobru trku, kao u kvalifikacijama, ali sa drugačijim ishodom, to jest da ovoga puta dođe do polufinala. Imaće jaku konkurenciju, a to što su Stojić i Beđik imali bolje vreme u kvalifikacijama u odnosu na SAD, Nemačku i Mađarsku ne mora ništa da znači u repesežu", rekao je Ilić. Srpski dvojac bez kormilara jučerašnje kvalifikacije završio je na četvrtom mestu, a ekipa Novog Zelanda postavila je u toj trci novi svetski rekord. "Ovo su Olimpijske igre, sve reprezentacije su došle maksimalno spremne i svaka trka je priča za sebe", dodao je Ilić. U polufinale dvojca bez kormilara, koje je na programu u sredu, 1. avgusta, već su se plasirali Novi Zeland, Francuska, Poljska, Kanada, Australija, Holandija, Velika Britanija, Italija i Grčka. Teški četverac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić he svoju trku početi u 11.40, a Ilić je istakao da od njih očekuje da odveslaju na maksimalnom nivou. "Budući da je ovo prva trka teškog četverca u Itonu očekujem da odvesla na svom maksimalnom nivou, kako taktičkom, tako i tehničkom. Naši momci su u teškoj grupi u kojoj je Australija blagi favorit. Od ostalih smo bili bolji ove sezone", istakao je Ilić.

"Nadam se da ćemo nastaviti gde smo stali na Svetskom kupu u Minhenu kada smo zauzeli peto mesto i po plasmanu bili ispred svih ovih protivnika, osim Australijanaca", kazao je selektor srpskih veslača.

Četverac se nalazi u prvoj grupi kvalifikacija sa čamcima Australije, Novog Zelanda, Kanade i Nemačke. Od članova četverca jedino je Goran Jagar već učestvovao na Olimpijskim igrama, u Pekingu 2008. godine kada je sa Nikolom Stojićem veslao u dvojcu bez kormilara, dok su ostala trojica debitanti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track