BOŽIDAR MALJKOVIĆ ZA KURIR: Odluku o tome ko će nositi zastavu doneće Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

JOŠ NIJE POZNATO...

BOŽIDAR MALJKOVIĆ ZA KURIR: Odluku o tome ko će nositi zastavu doneće Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (FOTO)

Ostali sportovi -

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da još uvek nije poznato ko će umesto Novaka Đokovića poneti zastavu naše zemlje na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

"Odluka o tome ko će nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju biće doneta na Izvršnom odboru Olimpijskog komiteta Srbije. Imajući u vidu da je godinama unazad proglašavan za našeg najuspešnijeg sportistu i da je jedan od najboljih sportista današnjice, prvo smo sa Novakom Đokovićem razgovarali o mogućnosti da nosi zastavu", rekao je Maljković za Kurir i dodao:

foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Profimedia, EPA

"Novakov etički, lep gest da tu privilegiju prepusti nekom drugom na predstojećim Igrama u Tokiju je za svaku pohvalu. Kako su Olimpijske igre u Tokiju odložene za sledeću godinu, odluku o nosiocu zastave doneće Izvršni odbor, a na predlog Sportske komisije pred odlazak naše delegacije u Tokio. Sportska komisija se prilikom davanja predloga vodi ostvarenim rezultatima sportista koji su u trenutku održavanja ceremonije otvaranja Igara u Olimpijskom selu", naglasio je Maljković.

(A. Vukašinović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track