OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA AMBASADOR HUMANITARNE AKCIJE! Milica Mandić: Svi za Kosmet, pomozima onima kojima je to potrebno!
Foto: Profimedia

sa reči na dela

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA AMBASADOR HUMANITARNE AKCIJE! Milica Mandić: Svi za Kosmet, pomozima onima kojima je to potrebno!

Ostali sportovi -

Milica Mandić olimpijska tekvondo šampionka ambasador je humanitarne akcije za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji, koja ne jenjava čak ni u doba pandemije koronavirusa.

„Pomozi socijalno ugrožene kategorije na Кosovu i Metohiji“ naziv je humanitarne akcije, povodom koje je humanitarna organizacija Svi za Кosmet iz Beograda pokrenula SMS broj.

Ukoliko ukucate broj 1 i pošaljete na 4030, doniraćete 100 dinara za borbu protiv siromaštva u našoj južnoj pokrajini.

"U trenutnoj situaciji, kada je kretanje ograničeno, a naša organizacija u nemogućnosti da organizuje humanitarne turnire „Igraj za Кosmet“ i hodočasnička putovanja, na kojima se inače prikuplja pomoć za naš narod i svetinje na Кosmetu, SMS broj je idealan način da svako ko želi može i da pomogne", kažu iz ove organizacije, uz poruku „Sa reči na dela“.

Ambasador akcije je olimpijska tekvondo šampionka Milica Mandić.

"Obilaskom manastira na Кosovu i Metohiji sa organizacijom Svi za Кosmet uvidela sam da ima mnogo siromašnih i da je tamo našem narodu zaista potrebna pomoć. Od svega im najviše treba pažnja i to saznanje da drugi ljudi misle na njih. To im je velika podrška. I pre ovoga sam mnogo puta učestvovala u akcijama HO Svi za Кosmet, a kada sam dobila poziv da budem ambasador akcije sa humanitarnim SMS brojem, nisam mnogo razmišljala. Pozivam sve ljude da uzmu telefon u ruke i da pošalju SMS sa brojem 1 na 4030, pomozimo onima koji ne mogu bez naše pomoći" objasnila je Milica.

HO Svi za Кosmet je u vreme vanrednog stanja i situacije sa korona virusom sakupila preko 2.500.000 dinara, kojim će pomoći deset porodica, narodnu kuhinju, dve svetinje, jednog veterana, jednu bolesnu osobu, a daće svoj doprinos i u borbi protiv korone.

U saradnji sa kompanijom Mocart već su pomogli Кliničkom centru u Кosovskoj Mitrovici donacijom u iznosu od 10.000 evra, a sa njima i mlekarom Šabac spremaju kamion hrane za najugroženije na Кosovu i Metohiji.

Ujedinili su ljude širom sveta, od Australije do Amerike, odakle dolaze donatori, kojih, za mesec dana, ima preko 700.

Sve informacije o organizaciji i humanitarnim akcijama mogu se pronaći na sajtu organizacije szkizvestaji.info, na Fejsbuk stranici @svizakosmet, kao i na Instagramu @svizakosmet.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track