SELEKTOR SRPSKIH RUKOMETAŠA TONI ĐIRONA: Nema lakih protivnika, cilj je plasman na EP!
Foto: RSS

SJAJNO!

SELEKTOR SRPSKIH RUKOMETAŠA TONI ĐIRONA: Nema lakih protivnika, cilj je plasman na EP!

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je posle žreba za kvalifikacije da nema lakih protivnika i da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo.

"Naš cilj je da se plasiramo na prvenstvo i to se nije promenilo ni sada posle žreba. U današnjem rukometu morate poštovati sve timove, nema lakih protivnika, ali Srbija zaslužuje da se nadje na tom takmičenju i siguran sam da će tamo i biti. Očekujem da ćemo spremni dočekati kvalifikacije u novembru", rekao je Djerona posle žreba.

Srpski rukometaši će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine igrati u Grupi jedan sa Francuskom, Belgijom i Grčkom.

"Svi ljubitelji rukometa u Srbiji znaju da je Francuska veliki tim i da će dve utakmice sa njom biti dobra prilika da vidimo na kom smo nivou. Kada se odmerite sa najboljima, shvatite gde ste u stvari. Moraćemo da igramo perfektno kako bismo došli u šansu da ih pobedimo", kazao je Đerona.

; "Belgija je već bila protivnik u kvalifikacijama. Naš tim je imao loš dan kod kuće, ali zato je igrao odličnu utakmicu u gostima. Moraćemo dobro da igramo kako bismo ih savladali. Belgijanci imaju dosta igrača u dobrim ligama i odredjeno iskustvo pobedjivanja, zato ćemo morati dobro da odigramo. Već su nam pokazali šta može da se desi ako nismo fokusirani. U Grčkoj je rukomet u razvoju. Imaju dosta igrača u inostranstvu, ali i reprezentacija raste, naročito kada igra kod kuće pred svojim navijačima. Pobedili su Severnu Makedoniju u oktobru 2018. godine i odigrali veoma dobar meč sa Islandom u kome su remizirali juna 2019. godine", dodao je.

Kapiten srpskog tima Nemanja Ilić je ocenio da je grupa "korektna".

"Imamo dobru šansu da se plasiramo na još jedno Evropsko prvenstvo. Sa Belgijancima smo u prethodnom ciklusu remizirali i zabeležili pobedu. Kvalitetniji smo, ali ne smemo se opustiti i misliti da će biti lako. O Francuzima ne bi trebalo trošiti reči. Svi znaju ko su i kako igraju, ali nisu nepobedivi. Sa Grčkom se nismo sastajali u prethodnom periodu, ali ni tu nema dileme. Kvalitetniji smo i očekujem sva četiri boda protiv njih", rekao je Ilić.

Kvalifikacije će početi u novembru i trajaće do maja sledeće godine. Plasman na kontinentalni šampionat obezbediće po dve ekipe iz osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirana tima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track