Vuković: Naš poraz realna stvar
Foto: KURIR

posipanje pepelom

Vuković: Naš poraz realna stvar

Ostali sportovi -
Nije lako, ali još pre dolaska u London rekao sam da u domen realnog spada da izgubimo prve tri utakmice. Sad se okrećemo meču protiv Koreje, da pobedimo i podignemo samopuzdanje, a onda sa Mađarima igramo za plasman u četvrtfinale", rekao je Vuković

LONDON- Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković posle poraza od Danske (26:25), trećeg uzastopnog na Olimpijskim igrama u Londonu je rekao da je to očekivan epilog.

"Nije lako, ali još pre dolaska u London rekao sam da u domen realnog spada da izgubimo prve tri utakmice. Prvo, jer smo igrali protiv jakih ekipa, drugo što smo mi debitanti i treće što postoji sudijska zaštita za jače ekipe. Sad se okrećemo meču protiv Koreje, da pobedimo i podignemo samopuzdanje, a onda sa Mađarima igramo za plasman u četvrtfinale", rekao je Vuković.

On je dodao da je protiv Danaca, bez obzira na poraz, ispunjen osnovni cilj

"Zadovolajn sam što smo se dogovorili da igramo bez opterećenja, odbrana je bila dobra, pa i napad, istina, sa slabijom realizacijom. Uspeli smo da razigramo više igrača, svi su imali minute i nadam se da idemo u dobrom smeru", istakao je Vuković.

Selektor je objasnio da je Markovića zamenio Šešumom zbog toga što odbrana 5-1 nije dala rezultate.

Prvi golman Srbije Darko Stanić rekao je da su mu malo pomešana osećanja, jer se ne zna koja utakmica je bitna, a koja nije.

"Ova utakmica nam nije donosila ništa osim samopouzdanja, jer da smo je dobili morali bismo da pobedimo Koreju i Mađarsku. Važno je da smo pokazali da možemo sa svakim, malo nam je poljuljano samopouzdanje posle prva dva teška poraza, ali držimo se zajedno, a ne da pratimo šta se piše po medijima i to je najvažnije", naglasio je Stanić.

Prema njegovim rečima, eventualni plasman u četvrtfinale značio bi da je nešto napravljeno u Londonu, a sve drugo bilo bi loše.

"Utakmica protiv Mađara će pokazati gde smo i šta smo. Znali smo da smo u teškoj grupi, ali to nije opravdanje. Rivali su veoma kvalitetni, ali, evo napravili smo pomak i posle gubitka prve dve utakmice večeras nam je nedostajalo 30 sekundi ili minut", poručio je Stanić.

Žarko Šešum je protiv Danaca debitovao na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Tako je kad igraš protiv Danske, mora se svih 60 minuta držati kontinuitet, a ne samo prvih 10 kao mi večeras. Dobro je da je sve u našim rukama, ova igra od večeras biće nam pozitivan impuls prvo za Koreju, a posle za Mađare", poručio je Šešum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track