NEŠTO NOVO NA NAŠIM PROSTORIMA Davor Štefanek: Kreće onlajn antidoping edukacija sportista i sportskih radnika!
Foto: Sportski savez Srbije

prednosti interneta

NEŠTO NOVO NA NAŠIM PROSTORIMA Davor Štefanek: Kreće onlajn antidoping edukacija sportista i sportskih radnika!

Ostali sportovi -

U vreme kada se sport u Republici Srbiji suočava sa velikim izazovima koji su nastali zbog pandemije korona virusom, Sportski savez Srbije i Antidoping agencija Republike Srbije potpisali su protokol o saradnji.

Zajedničkim snagama naglašen je značaj ove sfere u sportu i zato su preduzete konkretne korake. Sportski savez Srbije već dugi niz godina ima odličnu saradnju sa ADAS.

“Danas je potpisan protokol o saradnji SSS i ADAS i veoma nam je drago što smo ozvaničili već postojeću saradnju. Kao sportista znam koliko ADAS ulaže napora u edukaciju sportista i sportskih radnika. Kao predsednik Sportskog saveza Srbije zadovoljstvo je što možemo da udružimo snage i već u narednih par dana organizujemo online antidoping edukaciju, čime ćemo omogućiti našim članicama, sa posebnim akcentom na teritorijalne sportske saveza, da unaprede znanje svojih sportista u oblasti borbe protiv dopinga u sportu. Smatramo da je naša uloga u edukaciji sportista i sportskih radnika veoma važna i da je bitno da ovo vreme iskoristimo baš u ovakve svrhe”, rekao je predsednik SSS Davor Štefanek.

foto: Sportski savez Srbije

Direktorka ADAS dr Milica Vukašinović Vesić takođe se obratila ovim povodom.

“Antidoping agencija Republike Srbije je razvila platformu za onlajn edukaciju sportista i sportskih radnika. Sportisti platformi pristupaju od svoje kuće čime je omogućeno da ni na koji način ne ugrožavaju svoje zdravlje. Ne oduzima mnogo vremena, a znanje koje će steći nakon ovog ‘treninga’ veoma je vredno. Zadovoljstvo je kada brzo i lako postignete dogovor kao što smo danas sa Sportskim savezom Srbije i verujem da će naša saradnja u narednom periodu biti još intenzivnija. Ovo je samo prvi u nizu projekata koje ćemo zajednički sprovesti”, rekla je Milica Vukašinović Vesić.

foto: Sportski savez Srbije

Sportski savez Srbije snažno podstiče svoje članice da preporuče svim zainteresovanim učesnicima u sportu pohađanje ove onlajn edukacije koja je potpuno besplatna i biće dostupna svima putem linka.

“Sport pozitivno utiče na radnu etiku, razvoj poštovanja prema drugima, stvaranje prijateljstava, osećaj sreće i zadovoljstva i zdrav način života, a kroz sport se deca i omladina uče čistoj igri, timskom duhu i formiraju stavove i vrednosti za ceo život. Zato je neohopdno da obezbedimo da sport ostane čist, jer se borba protiv dopinga u sportu odnosi pre svega na zaštitu zdravlja sportiste a zatim i na pravo sportiste na fer plej”, rečeno je u Sportskom savezu Srbije.

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track