PREZIRE SVE ŠTO JE SRPSKO, A U SRBIJI GRADIO KARIJERU Ovaj Crnogorac bi voleo da PADNE KRV posle poraza Mila Đukanovića!
Foto: Printscreen Youtube

SKANDALOZNE IZJAVE

PREZIRE SVE ŠTO JE SRPSKO, A U SRBIJI GRADIO KARIJERU Ovaj Crnogorac bi voleo da PADNE KRV posle poraza Mila Đukanovića!

Ostali sportovi -

"Nema ništa što je crnogorsko. Nema policije, nema vojske na ulicama, država jednostavno ne funkcioniše. Molim Boga da grešim i da se nešto desi pa makar i ono najgore, samo da uspemo da sačuvamo ideju moje i vaše Crne Gore", poručio je Draško Mrvaljević, direktor rukometne reprezentacije

Draško Mrvaljević, direktor rukometne reprezentaqcije Crne Gore, dao je skandaloznu izjavu posle poraza DPS Mila Đukanovića na izborima, od koje se normalnom čoveku diže kosa na glavi.

Draško Mrvaljević, koji je svoju karijeru rukometaša gradio u Srbiji igrajući za Sintelon iz Bačke Palanke, sa neskrivenom mržnjom prema Srbima govorio je o tome šta bi trebalo da se desi posle izbora u Crnoj Gori.

Zvuči neverovatno, da jedan sportista poziva na nerede i krvoproliće u svojoj zemlji, samo da bi neko ostao na vlasti.

- Nema ništa što je crnogorsko. Nema policije, nema vojske na ulicama, država jednostavno ne funkcioniše. Molim Boga da grešim i da se nešto desi pa makar i ono najgore, samo da uspemo da sačuvamo ideju moje i vaše Crne Gore - poručio je Mrvaljević.

Ovaj Cetinjanin za medij Antena M o izborima dalje kaže:

- Momci, sve ono za što smo živeli, radili i sanjali i ideju koja je meni, a siguran sam i vama, bila nešto najsvetije – juče smo predali onima protiv kojih smo se najviše borili i od kojih smo se najviše plašili. Jučerašnji dan je najtužniji dan u mom životu, kad vidim da ideja za koju sam živio i za koju bih sutra poginuo nestaje u masi tuđih i nama stranih zastava i usklika. Ne mogu da vam opišem stanje i nemoć koju osećam kao Crnogorac, čovek koji voli svoju zemlju dok gledam kako nestaje nešto meni najsvetije što postoji - poručio je Mrvaljević, a onda nastavio da širi govor mržnje:

- Braćo Crnogorci, voleo bih da grešim i u suzama se iskreno nadam, ali ono što vidim je nešto sto ja ne poznajem i nikad neću moći da prihvatim i da živim sa tim. Da me neko pogrešno ne shvati, ne radi se o DPS-u, Milu, radi se o masi ljudi sa četničkim i srbijanskim zastavama svuda po Crnoj Gori, nema „krstaša“, nema naše zastave, nema „gaetuše“. Nema ništa što je crnogorsko. Nema policije, nema vojske na ulicama, država jednostavno ne funkcioniše. Molim Boga da grešim i da se nešto desi pa makar i ono najgore, samo da uspemo da sačuvamo ideju moje i vaše Crne Gore!

Crna Gora osigurala je direktan plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo za rukometaše koje će 2021. godine biti održano u Egiptu. Pobjeda protiv Srbije donijela je ''lavovima'' najmanje treće mjesto u grupi A na Evropskom prvenstvu, time i siguran put u baraž koji se igra u junu. Naime, sistem kvalifikacija za šampionat svijeta je promijenjen i sada se igra u tri kruga. U toku su pretkvalifikacije u kojima su reprezentacije podijeljene u četiri grupe. Pobjednici grupa izboriće plasman u kvalifikacije u kojima im se pridružuje šest najslabije plasiranih timova sa Evropskog prvenstva koje je u toku. Kako su u pitanju selekcije koje će osvojiti posljednje mjesto u grupama, jasno je da je Crna Gora izbjegla kvalifikacije, koje su na programu u aprilu. Pobjednici pet kvalifikacionih duela iz aprila, idu u baraž koji se igra u junu. U baražu će igrati i 13 učesnika Evropskog prvenstva koje se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a koje nijesu osigurale prolaz na planetarnu smotru najboljih selekcija. Žrijeb za baraž biće obavljen nakon Evropskog prvenstva. Nakon devet dvomeča baraža, biće poznati putnici na Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Šampionat je na programu od 14. do 31. januara. Biće to prvi planetarni šampionat na kome će nastupiti 32, umjesto dosadašnja 24 učesnika. Pored domaćina, plasman je već obezbijedila Danska, kao aktuelni šampion svijeta.

A post shared by Rukometni Savez Crne Gore (@hfmontenegro) on

Draško Mrvaljević bio je direktor reprezentacije Crne Gore na EP u januaru ove godine. Tada su Crnogorci u meču protiv Srbije izveli najprljaviju provokaciju igrajući u zelenim dresovima, koji je trebalo da budu simbol "zelenaštva", odnosno otpora Srbima, što prema istorijskim činjenicama posle Prvog svetskog rata nema veze sa istinom, već se radi o još jednom plagijatu i podmetačini bivšeg režima oličenog u liku Mila Đukanovića.

Kurir sport/Antena M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track