Džudistkinja pretukla navijača koji je gađao Bolta

Skandal

Džudistkinja pretukla navijača koji je gađao Bolta

Ostali sportovi -
Policija je posle trke potvrdila da je lišila slobode gledaoca koji je flašu bacio ka finalistima trke na 100 metara, no on se po svoj prilici nije lepo proveo ni pre hapšenja

Iako u kvalifikacijama nije trčao najbolje, pošto se u polufinale plasirao kao deveti, a u finale nije ušao kao prvi, Jamajčanin Usain Bolt je još jednom otrčao u istoriju atletike pobedivši u finalu Olimpijskih igara u Londonu, iz kog je da je gledalac, koji je pred start finalne trke na 100 metara u pravcu najbržih ljudi planete bacio flašu bio precizniji.

Ali finalna trka na 100 metara u kojoj je Bolt trijumfovao rezultatom 9,63 sekunde mogla je da otpočne velikim skandalom. Trenutak pre pucnja koji je označio početak završne borbe za medalju, sa tribina je doletela - prazna staklena flaša! Policija je posle trke potvrdila da je lišila slobode gledaoca koji je flašu bacio ka finalistima trke na 100 metara, no on se po svoj prilici nije lepo proveo ni pre hapšenja.

Kako je navela osvajačica bronzane medalje u džudou, 32-godišnja Holanđanka Edit Boš, vinovnika ovog incidenta lično je "prevaspitala" na tribinama.

"Pijani gledalac je, pored mene, bacio flašu na stazu! Pretukla sam ga! Neverovatno! Ljuta sam zbog tog nepoštovanja... A i propustila sam finale na 100 metara!", napisala je 183 cm visoka Boš na Tviteru.

Što se finalista tiče, oni su mahom tvrdili da nisu ni konstatovali da je na četiri, pet metara iza njih pala flaša manje od sekund pred start trke, mada je bilo i onih koji su primetili.

"Ništa nisam čuo dok mi kasnije nisu rekli šta se desilo. A što se 'intervencije' na tribini tiče... šta da kažem. Ne mogu da promovišem nasilje. Žao mi je što se to desilo", rekao je šampion Bolt.

Sa druge strane, Amerikanac Džastin Getlin priznao je da je bio svestan da se "nešto događa".

"Nisam znao šta je tačno posredi, ali kada čitav stadion uthine, jasno možete da razaznate takav zvuk", rekao je Getlin. Od cike i vriske koja je usledila sekund kasnije, kada je pucanj označio početak trke, niko od takmičara sigurno nije čuo posledice džudo poteza Edit Boš.

http://www.youtube.com/watch?v=etBltSeicCw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track