Rusi poslali odbojkaše kući

Odbojka

Rusi poslali odbojkaše kući

Ostali sportovi -
Srbija maksimalno poražena od Rusije, a za plasman u četvrtfinale trebala joj je pobeda ili najmanje dva osvojena seta

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, nije usepela da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara u Londonu, pošto je poražena od Rusije sa 0:3 (15:25,20:25, 17:25).

Rusi su bili stabilniji, konkretniji, precizniji u prvom setu. Nervoza, zbog značaja meča, očigledno je vezala ruke našim odbojkašima. Zbornaja je imala prednost na oba tehnička tajm auta (8:4, 16:9), nisu Srbi imali rešenja za korektora Mihajlova.Brzo je selektor Kolaković morao da menja dizače, poslao Mitića na teren umesto Petkovića, ipak, malo stvari je funkcionisalo na našoj strani terena. U nekoliko navrata Rusi su demonstrirali silu, kao kada je visoki Muserski zaustavo prvi tempo Podraščanina - 18:10. Zakazala je odbrana, osim Atanasijevića nismo imali raspoloženog igrača u napadu. Rusi su bombama sa osnovne linije razvejali prijem Srba pa ne čudi što su prvi set dobili više nego ubedljivo – 15:25.

Rusi su diktirali ritam i u drugom setu, nisu ni bili u prilici Janić i drugovi da ugroze vođstvo rivala (4:8, 8:12, 10:18). Kolaković je ponovo posezao za izmenama, nova primačka dijagonala je bila na terenu, Janić je ušao umesto Nikole Kovačevića, Nikića je zamenio Uroš Kovačević, u igri je bio i novi bloker, Rašić (umesto Stankovića).Zbronaja je lako čitala akcije našeg tima, blok je uvek bio na pravom mestu, one retke prilike kada bi se naši momci odbranili pokvarili bi lošom realizacijom kontrapada. Rusi su sa šest poena viška ušli u finiš seta (14:20).Uspeli su Srbi da vežu nekoliko dobrih akcija, bila je prilika da uhvate priključak (23:20), ali opet su Rusi podigli blok i osujetili namere evropskih šampiona da mogu da naprave preokret.

Poslednji set rešen je još na početku kada su Rusi poveli sa 5:1. Izabranici selektora Kolakovića, nisu u nastavku uspeli da se vrate u set, što su Rusi iskoristili i ostvarili maksimalan trijumf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track