VRATIO SE HAMILTON, ALI ... Valteri Botas najbrži na drugom treningu u Abu Dabiju!
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

dominacija mercedesa

VRATIO SE HAMILTON, ALI ... Valteri Botas najbrži na drugom treningu u Abu Dabiju!

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je najbrži na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednje u šampionatu.

Botas je ostvario rezultat od 1:36,276 minuta i bio je brži za 0,203 sekunde od timskog kolege Luisa Hamiltona. Sedmostruki svetski prvak se danas vratio na stazu, nakon što je propustio prethodnu trku u Bahreinu zbog korona virusa.

Treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,770 sekundi zaostatka. Holandjanin je ranije danas bio najbrži na prvom treningu. Četvrti je bio njegov timski kolega Aleksandar Albon, a peti Lando Noris iz Meklarena.

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel zauzeo je 18. mesto na drugom treningu. On je prethodne nedelje u Bahreinu vozio za Mercedes i bio je najbrži na prvom i drugom treningu.

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres, koji je pobedio prošle nedelje na Sakiru, na drugom treningu zauzeo je sedmo mesto. Osmo i deveto mesto zauzeli su Šarl Lekler iz Ferarija i Danijel Rikardo iz Renoa, a delile su ih 0,003 sekunde.

Peres i Kevin Magnusen iz Hasa će trku početi iz poslednjeg reda nakon prekoračenja dozvoljenog broja delova motora za sezonu.

Treći trening vozi se u subotu, uoči kvalifikacija koje počinju od 14 časova. Poslednja trka u šampionatu, za Veliku nagradu Abu Dabija na programu je u nedelju od 14.10.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track