Bolt "opleo" po Karlu Luisu

Razmirice

Bolt "opleo" po Karlu Luisu

Ostali sportovi -
Nemam nikakvo poštovanje prema Karlu Luisu. Stvari koje on priča o sprinterima su ponižavajuće za jednog sportistu, rekao je Bolt

Nije Jusein Bolt čestito stigao ni da proslavi drugu zlatnu olimpijsku medalju (na 200 metara) a morao je da se brani od kritika koje je na njegovu adresu poslao legendarni američki atletičar, Karl Luis. Iako nije direktno optužio, nekadašnji olimpijski šampion na 100 i 200 metara, Luis je proteklih godina više puta komentarisao jamajčanske testove na drogu.

"Zemlje poput Jamajke nemaju nasumična testiranja pa sportisti mesecima mogu da prođu bez testova", rekao je Luis jednom prilikom.

Njegovi komentari izazvali su žestoku reakciju Bolta. Jamajčanin je jedini sportista koji je uspeo dva puta da osvoji zlato u trci na 2000 metara, čak je Luis 1984. osvojio zlato, a 1988. srebro. Bolt je na konferenciji za novinare "opleo" po olimpijskom šampionu Luisu, na pitanje da li želi da ga porede sa njim ili sa pokojnim velikanom sprinta Džesijem Ovensom."Reći ću sada nešto kontroverzno. Nemam nikakvo poštovanje prema Karlu Luisu. Stvari koje on priča o sprinterima su ponižavajuće za jednog sportistu. Mislim da samo traži pažnju jer više niko ne priča o njemu", jasan je bio Bolt.

"Rastužilo me je kada sam čuo šta priča. Sve je to veoma uznemirujuće. Izgubio sam svako poštovanje prema njemu. Svako!"

Na pitanje koji ga je Luisov komentar pogodio Bolt je odgovorio:

"Svi vezani za drogu. Smatram da to nije sportski. Veoma me je uznemirilo".

Bolt je, na pitanje da li može da garantuje da su jamajčanski sprinteri koji su pokupili sve medalje u trci na 200 metara čisti, odgovorio:

"Bez sumnje, mi naporno treniramo", rekao je višestruki olimpijski šampion.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track