DAVOR ŠTEFANEK I VESELIN VUKOVIĆ: Akcije sportskog saveza Srbije od ove godine i u Šapcu!
Foto: SSS

SUSRET LEGENDI

DAVOR ŠTEFANEK I VESELIN VUKOVIĆ: Akcije sportskog saveza Srbije od ove godine i u Šapcu!

Ostali sportovi -

Delegacija Sportskog saveza Srbije predvođena predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem posetila je gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića, predsednika Skupštine grada Nemanju Pajića i člana Gradskog veća zaduženog za sport Marka Panovića. Na sastanku su razgovarali o saradnji i realizaciji projekata u vezi sa sportom u gradu Šapcu.

Davor Štefanek
foto: SSS

Gradonačelnik Pajić je nakon sastanka preneo da je razgovor bio odličan te da je dobra komunikacija između Grada Šapca i Sportskog saveza Srbije dobar znak za napredovanje šabačkog sporta.

,,Čast mi je što sam ugostio delegaciju Sportskog saveza Srbije, predvođenu predsednikom Davorom Štefanekom. Imali smo ozbiljne razgovore. Želimo da određene projekte na nivou Sportskog saveza Srbije implementiramo u našem gradu. Cilj nam je da u Šapcu traju brojne sportske manifestacije i da dalje napreduju sportski klubovi, odnosno školski, rekreativni i masovni sport“, rekao je gradonačelnik i naveo da je Šabac grad sporta.

Posle sastanka sa gradonačelnikom delegacija Sportskog saveza Srbije posetila je i Sportski savez grada Šapca gde su u razgovoru sa predsednikom Veselinom Vukovićem i generalnim sekretarom Dejanom Popovićem bliže upoznata sa detaljima funkcionisanja u sportu.

Štefanek je izjavio da je ovo prvi obilazak Šapca od kako je on na čelu Sportskog saveza Srbije.

Davor Štefanek
foto: SSS

,,Tema sastanka jeste da vidimo koliko akcija Sportskog saveza Srbije možemo da sprovedemo u Šapcu. Verujem da ćemo sa većnikom za sport, gradonačelnikom, čelnim ljudima grada i Sportskim savezom grada Šapca uspeti da ih realizujemo u narednom periodu. Pokrenuli smo akciju žene u sportu i Seoske igre Sportskog saveza Srbije“, istakao je Štefanek i dodao:

Igor Mirovic
foto: Pokrajinska vlada

"U narednom periodu plan je da pokrenemo još jednu akciju koja će se posvetiti sportu u policiji. Isto to ćemo organizovati na nivou grada Šapca, gde će biti održano takmičenje, a pobednici će ići na Republičko finale. Sportski savez Srbije donira gradovima i opštinama sportsku opremu i rekvizite. I ove godine smo spremni da pomognemo i gradu Šapcu“, kazao je Štefanek.

Foto: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track