MAGIJA SPORTSKIH IGARA MLADIH ŠIRI SE SRBIJOM: Mališani iz Niša i Kragujevca uživali u sportskim aktivnostima
Foto: Sportske Igre Mladih

sportske igre mladih

MAGIJA SPORTSKIH IGARA MLADIH ŠIRI SE SRBIJOM: Mališani iz Niša i Kragujevca uživali u sportskim aktivnostima

Ostali sportovi -

U četvrtak i petak, 20. i 21. maja 2021, mališani iz Niša i Kragujevca uživali u Sportskim igrama mladih

Magija Sportskih igara mladih nastavlja da se širi Srbijom, a u poslednja dva dana u druženju i takmičenjima uživali su mladi sportisti iz Niša i Kragujevca.

Prvi je na redu bio Kragujevac, a školarci iz srca Šumadije takmičili su se u basketu 3 na 3, turniru kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i atletici. Promoter Igara bio je trofejni vaterpolista Radničkog i reprezentativac Srbije Strahinja Rašović, koji se družio sa oduševljenim dečacima i devojčicama, a sa maskotom Viktorom takmičio u “Trci sa mališanima".

Sportske igre mladih
foto: Sportske Igre Mladih

- Veoma mi je drago da se ovoliko dece odazvalo na jednu ovako lepu manisfestaciju kao što su Sportske igre mladih, koja okuplja decu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. To je ono čime treba da se vodimo, sport je nešto što nas spaja, pogotovo za naše najmlađe da odrastaju u zdravoj atmosferi, da putuju i da se druže sa decom iz regiona - izjavio je Strahinja Rašović.

Na ceremoniji svečanog otvaranja učestvovali su predsednica Sportskog saveza Kragujevca Marija Lojpur, predsednica SIM Srbija Marija Mihajlović, kordinator Šumadijskog okruga za školski sport Dragan Sretenović i drugi.

Sportske igre mladih
foto: Sportske Igre Mladih

Posle Kragujevca usledio je Niš, takmičenja su održana u Osnovnoj školi “Dušan Radović”, a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu SIM Srbije Mariju MIhajlović, prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Stojičić, većnica za obrazovanje Marija Ranđelović, direktor škole Božidar Stošić, koordinator SIM za Niš Sonja Orlović i drugi. Baklju prijateljstva upalili su mlada atletičarka Petra Vukić i pionirska reprezentativka Srbije u odbojci Katarina Skobelev.

Sportske igre mladih
foto: Sportske Igre Mladih

- Jako smo srećni što treći put organizujemo Sportske igre mladih u NIšu, naš grad će uvek podržavati ovakve manifestacije jer mislim da su jako bitne za našu decu i naš sport. Popularizujemo sport, zdrave načine života što i jeste naš strateški cilj. Sve pohvale organizatorima za sjajnu organizaciju, posebno u ovim uslovima pandemije - izjavio je Aleksandar Stojičić.

Naredne stanice Karavana radosti I prijateljstva su Kuršumlija i Novi Pazar.

Emocije za Gavrila u Kragujevcu – zajedno do konačne pobede

Takmičenja u Kragujevcu imala su posebnu emociju jer su se mališani iz ovog kraja ujedinili kao nikad ranije u poruci zajedništva, ljubavi i prijateljstva – za pobedu njihovog sugrađanina Gavrila Đurđevića.

Osmomesečni dečak Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije, za njegovo lečenje potrebno je da se prikupi još oko 700.000 evra, a drugari i drugarice njegove braće oformili su ekipu “Za Gavrilovu pobedu” i učestvovali u u igri između dve vatre.

Ekipu je predvodio Gavrilov otac, Aleksandar Đurđević, koji se zahvalio na podršci i poslao poruku da svi još mogu da se priključe humanitarnoj akciji – do konačne pobede. Svi zainteresovani mogu slati poruke pisanjem sms 973 na 3030.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track