Najnovije vesti

BOKS SPAJA REGION: Zaev poslao pozdrave predsedniku Vučiću i zahvalnost za vakcine
Foto: Bokserski Savez Srbije

boks

BOKS SPAJA REGION: Zaev poslao pozdrave predsedniku Vučiću i zahvalnost za vakcine

Ostali sportovi

Prestonica Severne Makedonije bila je domaćin predsednicima bokserskih saveza ex-Yu zemalja.

Ovom prilikom održan je sastanak čelnih ljudi najvećih institucija plamenite veštine zemalja Zapadnog Balkana. Glavna tema bila je nastavak Regionalne bokserske

lige, koja je početkom 2021. godine pokrenuta uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu i predsednika AIBA Umara Kremljeva. "Prenosim vam pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića. Nadam se da ćete doći u Beograd 26. oktobra da sa ostalim liderima Balkana uveličate ceremoniju Svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu", bile su reči kojim je svoje obraćanje premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu započeo Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Zoran Zaev
foto: Bokserski Savez Srbije

Premijer Zoran Zaev u Vladi Severne Makedonije sastao se sa predsednikom makedosnke Nacionalne bokserske federacije Primislavom Dimovskim, predsednicima bokserskih saveza Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i njihovim članovima, u okviru nedavno osnovane Regionalne bokserske lige, razgovarali su o unapređenju regionalne i međunarodne saradnje kroz sport, kao značajnu podršku u promociji jedinstva, tolerancije i međusobnog razumevanja. Na sastanku su svi prisutni izrazili podršku uspešnoj realizaciji projekta Regionalna bokserska liga, koji je ocenjen kao odličan pokazatelj saradnje u regionu.

U nastavku razgovora predloženi su načini podrške Regionalnoj bokserskoj ligi, a posebna atrakcija biće mečevi na trgovima glavnih gradova država učesnica RBL.

Regionalna liga nastavlja svoj put.

Naredno, drugo kolo u obe grupe održaće se krajem juna i početkom jula. Derbi kola je Crvena zvezda - Vitezovi Zagreb u Beogradu.

(Kurir sport/BSS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track