SPEKTAKULARAN VEČITI DERBI Partizan pobedio Zvezdu golom iz peterca 42 sekundi pre kraja! A, onda je usledila DRAMA
Foto: Starsport©

vaterpolo

SPEKTAKULARAN VEČITI DERBI Partizan pobedio Zvezdu golom iz peterca 42 sekundi pre kraja! A, onda je usledila DRAMA

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u gostima sa 11:10 (3:3, 0:3, 5:2, 3:2) u derbiju šestog kola Superlige.

Partizan je u gostima poveo 2:0 golovima Stefana Gaka, ali je usledila mnogo bolja igra Zvezde i serija od 6:1 do kraja prvog poluvremena. Tri od šest golova u toj seriji postigao je raspoloženi Ivan Basara, najefikasniji igrač meča sa pet golova.

Međutim, posle vođstva od 6:3 na poluvremenu usledio je pad u igri domaćeg tima, a na to je u nekoj meri uticalo i treće isključenje Gavrila Subotića na startu drugog poluvremena, kao i to što je Aleksandar Filipović mogao da računa na samo jednog centra, Miloša Vukićevića.

Crno-beli su u nastavku zaigrali mnogo bolje, nadoknadili su zaostatak i bili su silno motivisani, kako zbog toga što igraju protiv velikog rivala koji je bio bolji u prethodnih šest međusobnih duela, ali i zbog veoma ubedljivog poraza od Novog Beograda u prošlom kolu.

Posle treće četvrtine bilo je 8:8, u odlučujućem periodu se igralo gol za gol, a pogodak za pobedu postigao je iskusni Stefan Mitrović iz peterca, 42 sekunde pre kraja. A, onda je usledila drama! Crveno-beli su propustili neke dobre prilike, između ostalog i šansu u poslednjem napadu sa igračem više, kada je Veljko Tankosić šutirao preko gola.

Najefikasniji kod crno-belih bili su Boven, Gak, Radojević i Mitrović sa po dva gola. Kod Zvezde se sjajan je bio Basara sa pet golova.

Partizan sada ima pet pobeda i jedan poraz, dok crveno-beli imaju skor 3-3.

Ubedljivi Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda nastavili su trijumfalnu seriju, pošto su savladali Valis sa 20:7 (7:3, 4:2, 3:1, 6:1).

Bila je to šesta uzastopna pobeda Novobeograđana u domaćem šampionatu, a osma u svim takmičenjima od početka sezone.

Ekipa trenera Vladimira Vujasinovića pružila je još jednu veoma efikasnu partiju, opravdala ulogu favorita i bez problema upisala nova tri boda, iako su braća Pijetlović odmarala ovu utakmicu, a strateg Novobeograđana veću šansu dao mlađim igračima.

Novobeograđane već u utorak očekuje mnogo teži ispit pošto u drugom kolu Lige šampiona igraju protiv Olimpijakosa.

Kurir sport / Vaterpolovesti.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track